Uspešne žene

Ženski sport u Srbiji: "Rade za plate koje su više neke stipendije"

Pokret građana za jednakost i ravnopravnost "Isti smo" pokrenuo je sajt na kojem promoviše prava građana. Orijentisani su na osetljive društvene kategorije, među kojima su i mlade sportistkinje.

Četvrtak, 13.05.2021.

09:56

Izvor: B92

Ženski sport u Srbiji:
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

U sportu ne postoji jedakost, ženski sport je manje popuilaran i manje se prati. Jedan od pokretača sajta "Sportfem" Vladimir Tonković povodom toga kaže:

Portal "Sportfem" je portal koji se bavi samo ženskim sportom i u vlasništvu je udruženja "Isti smo". Cilj nam je da se izborimo za bolji položaj žena u sportu kako sportiskinja, tako i predsednica, direktorki u domenu sporta.

Da li su ženu u sportu u Srbiju u lošijem položaju u svetu, sagovornik objašnjava: "Iz razgovora sa sportistkinjima - jesu. U boljem položaju je zapadna Evropa i Skandinavija. Kod nas sportistkinje kad postižu odlične rezultate - slabo se prati. Devojke koje su u našim ligama, zahvaljujući portalu "Sportfem" prvi put su dobile priliku da daju izjavu o meču, golovima..."

Tonković je istako da mnoge sportiskinje ovde rade za plate koje su malo više stipendije: "Cilj nam je da osete da ih neko prati, da želi da ih motiviše i promoviše putem medijima".

Prilog pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare