Uspešne žene

Vulkanizerka iz Borče: Pajser i klešta ne ispušta iz ruku više od tri decenije

Od alata koristi pajser, čekić, klešta, menja gume, barata dizalicom, često se podvlači pod automobil. Ako ste mislili da je reč o vulkanizeru, niste u pravu. Ko onda radi u garaži?

Četvrtak, 13.05.2021.

11:50

Izvor: B92

Vulkanizerka iz Borče: Pajser i klešta ne ispušta iz ruku više od tri decenije
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Majstorica za gume i felne vulkanizerka Jagoda Veljković iz Borče rekla je da je počela da popravlja gume pre više od 3 decenije:

"Teško je u svetu muškaraca biti žena. Tačno 35 godina popravljam gume, a počela sam da radim silom prilika. Muž je imao povredu i ja sam se prihvatila ovog posla", kaže nasmejana vulkanizerka.

Na pitanje da li se ljudi iznenade kada je vide u radnji, kaže: "Ima dosta toga. U početku se plaše, pa posle postanu stalne mušterije. Ovaj posao izgleda teško i postoje sitnice koje ga koče".

O problemima sa kojima se susrela navela je: "Bilo ih je u početku. Zahvaljujući meštanima i to se prevazišlo", objasnila je.

Svakog dana ima podršku svojih unučića, a baka uspeva da spremi za njih i kolače: "To se sprema uveče, kad se zatvori radnja, sprema se i ručak. Pored ovog posla, ja sam i domaćica".

Prilog pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare