Uspešne žene

Super žena: Sandra Kostović, najbolja medicinska sestra na VMA VIDEO

Sandra Kostović, medicinska sestra je na Vojnomedicinskoj akademiji i proglašena je najboljom medicinskom sestrom na VMA. Kako je izgledao njen prvi radni dan?Zbog čega je i kada izabrala da bude medicinska sestra? Da li je ikada pomislila "Šta mi je ovo trebalo"?

Sreda, 26.05.2021.

15:16

Izvor: B92

Super žena: Sandra Kostović, najbolja medicinska sestra na VMA VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Sandra Kostović je najbolja medicinska sestra na VMA i za to je dobila zvanično priznanje. Ona je danas bila gošća emisije "150 minuta" Televizije Prva.

Koliko joj to znači i šta sve radi najbolja medicinska sestra ove ustanove?

"Znači mi ova nagrada. Nakon završene srednje škole počela sam da stažiram na VMA, što je bila i moja velika želja od početka. Od 2002. godine radim na VMA, sećam se i prvog radnog dana. Jako sam bila srećna i uzbuđena i lagano učila posao. Učila sam od svih - od bolničara, koleginica, glavnih sestara, bila sam otvorena za dalje usavršavanje. Nastavlja se dalje i moje učenje i prenošenje znanja mlađim koleginicima", rekla je Sandra Kostović.

Uvek brine o drugima i misli da je to nasledna osobina. Nikada se nije pokajala, uživa u svom poslu, a jedini trenutak kada požali zbog toga što se bavi ovim poslom jeste u - saobraćajnim gužvama, budući da svakog dana iz Pančeva dolazi na posao.

"Moj radni dan počinje u 5, pola 6, u 7 zvanično počinje moj radni dan. Radim u Odseku za kontrolu i prevenciju bolničkih infekcija, obilazimo sve klinike na VMA", objasnila je Sandra Kostović.

Priznanje je na VMA dugogodišnja praksa, postoji komisija koja određuje dobitnika.

"Empatija prema bolesnicima je važna i bitno je da bude i psiholog i da brine o pacijentima, osim toga što je stručna", rekla je medicinska sestra Sandra Kostović.

Pogledajte ceo razgovor u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare