Uspešne žene

U nju će svi gledati u Tokiju: Ona je za mnoge najlepša sportistkinja na svetu FOTO

Mnogi sportski i muški magazini proglašavali su razne sportistkinje za najzgodnije na svetu, ali skoro svi kažu da je Darija Klišina - najlepša.

Ponedeljak, 19.07.2021.

08:00

Izvor: B92

U nju će svi gledati u Tokiju: Ona je za mnoge najlepša sportistkinja na svetu FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Darija Klišina (30), ruska atletičarka i specijalistkinja za skok udalj, te konkurentkinja naše Ivane Španović pažnju medija, sem vrhunskim rezultatima, privlači i zbog lepote. Proglašena je za "najseksepilniju sportistkinju Rusije" 2010. godine, a uvrštena je i među najlepše sportistkinje na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine.

Za razliku od mnogobrojnih sportistkinja, koje se ne libe da na Instagramu postavljaju provokativne fotografije, Darija to ne radi. I ako postavlja fotografije iz svakodnevnog života, ona to radi pristojno: u svedenim odevnim kombinacijama, u kupaćim kostimima bez izazovnih poza, bez lascivnih opaski a sa šarmom i stilom dame.

Poslednjih nedelja objavljuje fotografije iz Atlante, gde se sprema za Olimpijske igre u Tokiju. Ponekad na Instagramu odgovori i na pitanja pratilaca, pa je tako, na mnogobrojna pitanja da li će učestvovati u Tokiju, odgovorila potvrdno.

Pre nekoliko godina priznala je da je imala vrlo nepristojne ponude tokom svoje karijere, od kojih se posebno ističe ona da za 200.000 evra napusti sport i postane "poslovna pratnja".

"Zaista sam se prvi put u životu susrela sa takvom ponudom. Moja reakcija je bila brza i kratka: Nisam zainteresovana", otkrila je Klišina. "Ne bih rekla da me je taj događaj previše povredio, bez obzira na to što sam se prvi put našla u takvoj situaciji. Razumećete me, nijednog trenutka nisam imala nikakvu dilemu u vezi s tom ponudom, jer poštujem sebe, razmišljam ispravno i oslanjam se na sebe."

Ona poznaje i voli srpske sportiste, posebno izdvaja Novaka Đokovića i Ivanu Španović.

"Sa Ivanom uglavnom komuniciram putem društvenih mreža. Uglavnom uopšte ne razgovaramo o sportu, radije diskutujemo o privatnim stvarima", ispričala je Klišina, koja će našoj Ivani biti rivalka na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na Instagramu nema mnogo pratilaca u poređenju sa nekim drugim sportistkinjama, prati je "samo" 350.000 ljudi. No, s obzirom na to da ne postavlja provokativne i izazovne fotografije, koje su glavni "mamac", lepa Darija sigurno je zadovoljna svojom popularnošću.

Pročitajte još: Ona je najzgodnija sportistkinja sveta i model, odbila je "Plejboj" FOTO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.