Uspešne žene

Kao u najboljim danima: Žizel Bundšen napunila 41 godinu, i dalje izgleda prelepo FOTO

Jedna od najlepših žena na svetu, brazilska manekenka Žizel Bundšen napunila je 41 godinu. I dalje, kao i na početku svoje karijere, izgleda prelepo.

Sreda, 21.07.2021.

14:35

Izvor: B92

Kao u najboljim danima: Žizel Bundšen napunila 41 godinu, i dalje izgleda prelepo FOTO
Foto:Profimedia

Podeli:

Rođena je u Horizontinu, 20. jula 1980. godine i odrasla je sa još pet sestara. Želela je da bude odbojkašica, ali ju je majka upisala na kurs za manekene. Po završetku kursa, nagrađena je bila putovanjem u Rio, gde ju je jedan modni agent primetio u tržnom centru. Na takmičenju "Elit model luk" osvojila je drugo mesto, a ubrzo je debitovala na Nedelji mode u Njujorku 1997. godine.

Od 2001. godine bila je jedna od najplaćenijih manekenki svih vremena, a 2007. godine na Forbsovoj listi najbogatijih ličnosti zauzela je 16. mesto.

Učestvovala je na revijama Viktorija sikreta od 1999. pa do 2006. godine i tokom svoje karijere pojavila se na 1200 naslovnih strana. Bila je zaštitno lice mnogih modnih kampanja, luksuznih brendova, reklama.

Bila je pet godina u vezi sa glumcem Leonardom Dikapriom, a magazin "Pipl" 2004. ih je proglasio najlepšim parom. Njihova veza je završena 2005. godine, Žizel je objasnila zašto su se razišli: "Da li sam u želji za promenom i ozbiljnošću bila sama? Na kraju se nažalost pokazalo da jesam. Shvatila sam da mi je dosta pušenja, pijenja i previše poslovnih obaveza. Postala sam svesna stvari koje su mi smetale. Zar sam zaista sama u želji za promenom dok je on odbijao da bilo što promeni?! Odgovor je, nažalost, bio potvrdan", objasnila je ova lepotica aludirajući da Leonardo nije želeo da se odrekne poroka.

Ubrzo, tačnije 2006. godine manekenka je upoznala sportistu, profesionalnog igrača američkog fudbala Toma Brejdija i par se 2009. venčao. Imaju dvoje dece - sina Bendžamina i ćerku Vivijan.

Danas uživa u porodičnom životu, jogi i meditacijama. Kaže da je "starenje lep i prirodan deo života i ne obazire se na pegice": "Starenje je prirodan proces i neodvojiv je deo našeg života. Vrlo je izazovno i to je nešto što treba prigriliti, jer prolazimo kroz različite faze u životu. Osim toga, sa starenjem postajemo zadovoljniji sami sobom, učimo nove stvare i stičemo dragocena iskustva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.