Uspešne žene

Uskoro puni 72 godine, evo kako danas izgleda Tvigi FOTO

Njen androgin izgled i mršavost su podstakli nove estetske trendove u svetu savremene mode.

Petak, 17.09.2021.

11:21

Izvor: B92

Uskoro puni 72 godine, evo kako danas izgleda Tvigi FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Lesli Loson, koju svi znamo pod nadimkom Tvigi, rođena je 19. septembra 1949. godine. Sa samo 16 godina krenula je u manekenske vode i zahvaljujući krupnim očima, sitnoj građi i kratkoj kosi koja je bila neobična za to vreme, postala je jedna od najupečatljivijih i najtraženijih manekenki sveta.

Sredinom šezdesetih stekla je veliku popularnost, radila je širom planete, krasila je naslovne strane "Voga", "Tatlera". Često je bila ne meti kritičara koji su osporavali njen dečački izgled i opisivali su njenu mršavost kao izrazito nezdravu.

To je nije sprečilo da uspešno gradi karijeru, jer je većina bila zadivljena njenom pojavom, a jednom prilikom je izjavila: "Nikada nisam imla struk. Čak i moja silueta je bila uvek ravna. Ali naučila sam kako da optičkom iluzijom dam sebi malo struka. Stavite kaiš", pričala je.

Njene oči sa izrazito naglašenim trepavicama i danas su predmet velike inspiracije, a o šminkanju je svojevremeno pričala: "Šminkala sam se sama. Imala sam lutku koja je imala te velike trepavice na donjem i gornjem kapku, pa sam kopirala ovaj izgled dok sam šminkala oči, stavljajući lažne trepavice. Dakle, sama sam došla do tog izgleda".

Dominirala je modnom scenom i sedamdesetih, ali je svoju karijeru proširila i na film, muziku i televiziju, gradeći reputaciju prave pop-kult ikone.

Pojavljivala se u filmovima "The Boy Friend", "The Blues Brothers". Bila je voditeljka "This Morning", pojavljivala se kao jedna od žirija u emisiji "America's Next Top Model", snimala je albume.

I dalje je aktivna u svetu mode. Već duže vreme bavi se kreiranjem odeće za žene njenih godina, a njena autobiografska knjiga "Twiggy in Black and White" završila je na listi bestselera, poslednji album koji je objavila je "Romantically Yours" iz 2011.

*ALT

"Biti mlad nije u godinama, već u slobodnom duhu. Možete da upoznate nekoga od 20 godina koji je dosadan i star, ili pak nekoga od 70 godina koji je mladalački i uzbudljiv. Upoznala sam Freda Astera kada je imao 72 godine, a ja sam imala 21 i zaljubila sam se u njega. On je svakako bio slobodnog duha."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.