Uspešne žene

Bila je uspešan model, odbila je princa, a sad je najmoćnija žena fudbala

Javnost ju je posebno zapamtila zbog veze sa princem Endrujom, sinom britanske kraljice Elizabete.

Sreda, 20.10.2021.

11:20

Izvor: B92

Bila je uspešan model, odbila je princa, a sad je najmoćnija žena fudbala
Foto: Profimedia

Podeli:

Kad je pre nekoliko dana investicioni fond iz Saudijske Arabije, na čelu s princem Mohamedom bin Salmanom, preuzeo vlasništvo nad klubom "Njukasl Junajtedom", u prvi plan je u medijima iskočilo i ime Amande Stevelej (48), britanske preduzetnice koja je pomogla da dođe do prodaje kluba i čija će agencija "PCP Capital Partners" biti vlasnik 10 posto deonica kluba.

Amanda je takođe pre 12 godina pomogla šeiku Mansouru bin Zajedu Al Nahjanu da kupi "Mančester Siti", a danas ova uspešna žena se smatra jednom od najuticajnijih žena engleskog fudbala.

Foto: Profimedia

Takođe, početkom 2000. godine osnovala je "Q.ton - teretanu, restoran i konferencijski centar vredan više od 10 miliona funti, izveštava "San".

Zanimljivo je da bavila manekenstvom i u tom periodu je imala plavu kosu, a javnost ju je posebno zapamtila zbog veze sa princem Endrujom, sinom britanske kraljice Elizabete. Mediji su izveštavali da su se upoznali 2001. godine i da je nije prihvatila ponudu da se uda za njega.

Foto: Profimedia

Amadi je 2013. dijagnostikovana Hantingtonova bolest - nasledni poremećaj kod kojeg nervne ćelije u mozgu izumiru tokom vremena. Neki od simptoma su pokreti koje ne može da kontroliše, kao i problemi sa govorom i hodom. Takođe, kada je saznala da je bolesna provo je obavestila svog supruga Mehrdada Ghodousija sa kojim je u braku od 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare