Uspešne žene

Trinaest godina braka, troje dece i carstvo vredno milijardu dolara FOTO

Jedna od najlepših glumica na svetu, Džesika Alba (40), bila je bolešljiva devojčica koja je dosta vremena provodila na operacijama i nije imala mnogo prijatelja. Danas je uspešna, slavna, srećna i zadovoljna žena.

Subota, 30.10.2021.

13:51

Izvor: B92

Trinaest godina braka, troje dece i carstvo vredno milijardu dolara FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Za veliki broj najpoznatijih svetskih magazina i dalje je jedna od najlepših žena sveta, a iako je ove godine napunila 40 godina, za nju vreme kao da je stalo. Mladalački i zdrav izgled duguje samo genetici i zdravom načinu života.

Život jedne od najlepših žena planete, uspešne glumice i preduzetnice, koja je pre 10 godina osnovala svoju kompaniju "The Honest Company" namenjenu prodaji stvari za bebe i domaćinstvo, danas je idiličan, ali nije uvek bilo tako...

U detinjstvu se borila s hroničnim bolestima zbog kojih je više puta završila na operacionom stolu, a njena majka bolovala je od kancera, pa su ove životne nedaće oblikovale njenu ličnost.

"Moja majka imala je rak u ranom životnom periodu, u ranim dvadesetim. Odrasla sam sa hroničnim bolestima. Imala sam pet operacija pre 11. godine i hronične alergije, a kao dete više puta sam bila u bolnici", ispričala je u jednom intervjuu. Često izolovana od druge dece u školi, jer je prečesto bivala u bolnici, nije imala prilike da se sprijatelji sa bilo kojim detetom. Njenoj izolaciji od vršnjaka doprinelo je i to što se porodica često selila, kako je sama navela.

Sklonost ka glumi pokazivala je u detinjstvu, a 1992. godine, kada je imala 11 godina, ubedila je majku da je vodi na takmičenje u glumi na Beverli Hilsu, na kojem je glavna nagrada bila - časovi glume. Alba je pobedila i osvojila glavnu nagradu, a već devet meseci kasnije potpisala je ugovor sa prvim agentom.

Počela je da dobija manje uloge, da snima reklame a televizijsku važniju ulogu dobila je u Nickelodeon humorističnoj seriji "Tajni život Aleksa Meka". Glumila je zatim lik Maje u prve dve sezone serije "Flipper" a prva značajnija uloga u kojoj je skrenula pažnju na sebe, i filmske javnosti i kritičara bila je u TV seriji "Dark angel". Uloge su se dalje nizale, a Alba došla i do svetske slave.

"Mislim da postoje ambiciozne devojke koje bi uradile sve da postanu popularne i poznate i misle da svi muškarci u ovoj industriji to očekuju. Ja nikada nisam koristila svoju seksualnost. To nisam ja. Kada sam na sastanku, želim da objasnim zašto sam ja dobar izbor ili kako vidim ulogu. Nikada nisam htela da pošaljem poruku 'Postoji šansa da me odvučeš u krevet". To nije moj stil.", rekla je u jednom od intervjua.

Već 13 godina u braku je s producentom Kešom Vorenom. Imaju troje dece. Džesika je otkrila kako je tajna njihovog srećnog braka to što su ona i Keš ne samo bračni partneri već i najbolji prijatelji i da se jako poštuju.

"Mi smo i dalje zaljubljeni jedno u drugo. Vremenom smo naučili kako da komuniciramo i rešimo nesuglasice pre nego što rasprava preraste u nešto veće. Mi smo pre svega najbolji prijatelji i jako se poštujemo“, otkrila je Alba, koja je pre dva dana pokazala tri tetovaže na ruci koje je posvetila svojoj deci.

"Moj suprug je moja velika podrška. Uvek je tu za mene. Lepo je kada imate takvog nekog kraj sebe“, rekla je glumica i istakla kako njih dvoje i dalje pronalaze vreme samo za sebe, što je jako bitno za brak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.