Uspešne žene

Njena slava ne bledi – kraljica rokenrola će proslaviti 82. rođendan

Legendarna američka pevačica i glumica Tina Tarner proslaviće 82. rođendan 26. novembra.

Sreda, 24.11.2021.

14:50

Izvor: superžena

Njena slava ne bledi – kraljica rokenrola će proslaviti 82. rođendan
Foto: Profimedia

Podeli:

Njen neverovatni uspeh i neponovljiv glas doneli su joj titulu kraljice rokenrola, a svoj životni ritam pronašla je u bluzu i soulu, pa je i dan-danas smatraju za zvezdu čiji glas ne bledi.

Svoju muzičku karijeru započela je u tinejdžerskim godinama kada se preselila u američki grad Sent Luis i postala deo bluz scene.

Ubrzo je upoznala i Ajka Tarnera tokom jednog nastupa njegovog benda "Kings of Rhythm", 1965. godine, i saradnja sa njim je odmah počela.

Nakon ovog sudbonosnog susreta, nova zvezda bluz scene je rođena, a njena ličnost, pojava i harizma ne prestaju da blistaju ni dan-danas.

Tina i Ajk su se venčali 1962. godine, a u prvim godinama zajedničkog života bili su veoma popularni i uspešni.

Međutim, njihov brak nije dugo potrajao, te su se razveli 1978. godine.

Prema navodnim informacijam, Tina je trpela fizičko maltretiranje od bračnog partnera, a nije jtajna ni da ju je tokom zajedničkog života varao.

*ALT

Godine 1984. američka pevačica je doživela svetsku slavu kada je objavila debitantski solo album pod nazivom "Private Dancer".

Ovo remek-delo prodato je u više od 20 miliona primeraka širom sveta, što joj je donelo tri Gremi nagrade, kao i nagradu za najbolji ženski glas za pesmu "What’s Love Got to Do with It".

Spomenuti singl postao je njen zaštitni znak, pa je novije generacije prepoznaju upravo po njemu.

Najveći muzički hitovi u njenoj karijeri, pored već spomenutog su: "Simply the best" ili "The Best", "Proud Marry", "I don't Wanna Loose you", "1984", "Private Dancer", "I Can't Stand the Rain", "Help", "River deep - Mountain High", singl koji je otpevala sa Ajkom Tarnerom, "We Don't Need Another Hero", kao i mnogi drugi.

Podsetimo, slavna pevačica se od svoje muzičke karijere, ali i od svojih fanova oprostila u 81. godini života i to sa rečima:

"Želim da se oprostim sa svojom publikom. Da im kažem zbogom i zahvalim za sve. I to će biti moj kraj, moj poslednji oproštaj".

Tim povodom je za HBO snimila dokumentarni film u kojem priča svoju životnu priču.

Ovaj film zapravo je njeno poslednje obraćanje javnosti i oproštaj od publike. U filmu kaže da želi da stupi u poslednje poglavlje svog života – bez reflektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.