Uspešne žene

Zlatna karatistkinja Jovana Preković - simbol Aranđelovca VIDEO

Jedan od simbola Aranđelovca je karatistikinja Jovana Preković. Ona je dvostruka evropska i svetska prvakinja, najuspešnija sportistkinja Aranđelovca ikad i nosilac olimpijskog zlata.

Sreda, 01.12.2021.

18:54

Izvor: Prva

Zlatna karatistkinja Jovana Preković - simbol Aranđelovca  VIDEO
Foto: Prva/Prt sc

Podeli:

Sa Jovanom je razgovarao Branko Vukašinović.

Za Aranđelovac se zbog Jovane čule u celom svetu. Nedavno je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu:

"Pa, mogu reći da sam se za ovu godinu pripremala dugo, s obzirom da sam išla na evropsko i svetsko prvenstvo, ali i na Olompijekse igre. Drago mi je što sam obradovala Aranđelovac i Srbiju sa još jednim zlatom" Jovana je simbol Aranđelovca.

Pored Bukovičke banje, Jovana trenira i u salI:

"Treniram od 5 godine. Kada je trebalo da odem u Beograd i studiram, odlučila sam da ostanem u Arađelovcu pokušam tako. Imala sam jako dobre resurse da koristim - Bukulja, sala u kojoj sam odrasla", rekla je ova zlatna devojka. O tome kako je u nečemu biti prvi, Jovana kaže: "U karateu sam 20 godine, karate je 2016. ušao u program Olimpijskih igara i drago mi je što sam predstavila srpski karate i obradujem zemlju zlatnom medaljom", kazala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare