Uspešne žene

Hrvatica kreirala gel koji vraća vlažnost i učvršćuje vaginu: "Žene imaju problem, ali ćute"

Pedesetjednogodišnja Osječanka Dubravka Mandić gradila je svetsku karijeru u industriji automobila, a onda se posvetila problemima žena, te je kreirala gel koji vraća čvrstoću vagini.

Nedelja, 30.01.2022.

14:08

Izvor: B92

Hrvatica kreirala gel koji vraća vlažnost i učvršćuje vaginu:
Foto: New Africa/Shutterstock

Podeli:

Bila je menadžerka u muškom svetu, hodala je hodnicima centrale u Parizu, bila je glavna šefica za tržišta nekoliko evropskih zemalja, a onda je jednog jutra odlučila da se posveti ženama. Tako je iz ljubavi napravila sopstveni kozmetički brend "DermaWise".

Žena u "muškoj" industriji

''Bila sam više od 20 godina vezana za komercijalu i za neke od najvećih svetskih koorporacija. Počela sam kao trgovački putnik, u to vreme to je bio posao iz snova, zanimljiv, dinamičan. Radila sam za Nestlé, bila sam zadužena za kupce u regionu, a onda sam prešla u Pežo Hrvatska, gde sam radila kao direktorka prodaje i logistike. Put me usmerio prema Parizu, gde sam preuzela funkciju šefice za Češku, Poljsku i Slovačku'', priseća se ona.

Bio je to, kaže, veliki korak u karijeri pa se sa sinom preselila u Pariz. Tako je postala i prva žena u toj kompaniji na poziciji direktorke prodaje za jednu od zemalja.

''Bilo je tu strahova ali nikad nisam dozvolila da oni upravljaju mojim osećanjima i da zbog njih imam kočnicu. Ponekad sam znala i da kažem sebi da mi je dan prošao a da nisam puno posla odradila i da sam mogla mnogo bolje, jer sam uvek bila samokritična. Onda mi je šef jednom rekao da na kraju dana napišem sve što sam radila. I tako sam postupila. Tek tada sam videla da nisam bila 'fer' prema sebi, a ubrzo su nestali i strahovi'', prisetila se Dubravka.

Vikendom bi "mućkala" svoje kreme

Kada nije radila, vikendom bi ''mućkala'' svoje kreme, a ljubav prema ovoj aktivnosti je nasledila od majke koja je dosta znala o lekovitom bilju.

''Nikad to nisu bile neke dugotrajne kreme. Na vrlo jednostavan način napravila bih hidrolat od, na primer, lišća masline visoke koncentracije, a neke sam davala i svojim prijateljicama. Ovo je bio samo hobi, jer su ove stvari imale kratak rok trajanja'', kaže.

Kako dalje priča, u Parizu je otkrila dobro snabdevene radnje u kojima je pronašla sve što joj je trebalo za proizvodnju lične kozmetike. Prema sastavu kreme iz radnje napravila bi svoju verziju iste kreme, ali u kojoj nije bilo nepotrebnih parabena, sulfata i veštačkih koncentrata.

A ideja za sopstveni biznis rodila se sasvim slučajno.

Na jednom putovanju na Tajlandu videla je ping-pong vaginalni šou i tu je primetila koliko jaki mogu da budu vaginalni mišići.

Žene imaju problem, ali ćute

''Ubrzo sam upoznala ženu koja ima veliko iskustvo u proizvodnji kozmetike i iz revijalnog razgovora o kremi na bazi ljutih papričica, koja stimuliše ženske intimne delove, rodio se trenutak kad mi se savršeno iskristalizovala ideja šta želim da radim – kozmetika za vaginu", kazala je za RTL.

Novo znanje ubrzo joj se isplatilo i napustila je korporacijski svet. Bila je sasvim svesna da u našem regionu nema kozmetike za najintimnije delove tela, a žene o problemima s vaginom uglavnom ćute.

''Žene imaju problem, ali ćute i to nije dobro. Mnoge ulaze u perimenopauzu prerano zbog stila života i prehrane, a u premenopauzi mišići vagine se opuštaju, što može da dovede do smanjenja intimnog zadovoljstva kod žene. Nisam ni sama slutila koliki je to problem za žene, dok nisam počela da proizvodim kozmetiku i dok nisam počela do dobijam pozive od žena u vezi sa tim problemom."

Primera radi, studije u SAD govore da svaka treća žena starija od 50 godina pati od stresne inkontinencije. Razlog je što su mišići vagine u lošoj kondiciji.

"Taj problem može imati mršava žena koja na poslu stoji celi dan na nogama, ali i žena s viškom kilograma ili majka koja je imala samo jedan, teži porođaj. Različite žene imaju te probleme i o tome ne govore", kaže Dubravka.

"Sasvim je 'OK' da učinite nešto povodom sopstvenog zadovoljstva u krevetu ukoliko ga izgubite. Shodno tome, napravila sam 'VaGel', gel koji radi", kaže ona, dodajući da je rađen na prirodnoj bazi koji pomaže da se vrati tonus vaginalnim mišićima.

Komponente gela će izazvati skupljanje vaginalnog otvora, a onda je i onaj osećaj tokom intimnih odnosa bolji.

''Testovi pod nadzorom ginekologa pokazuju da gel kod 100 odsto ispitanika testne grupe podstiče prirodno vlaženje vagine, da se kod 80 odsto ispitanica poboljšava tonus vaginalnih mišića i da 70 odsto žena imaju izražen osećaj direktnog sužavanja vagine. Istraživanje je rađeno nakon 28 dana neprekidnog korišćenja gela koji se nanosio jednom dnevno. Deo žena odmah, nakon dve minute oseti razliku, a neke moraju da ga koriste duži vremenski period", govori Dubravka.

Ona je, takođe, napravila i dva proizvoda protiv tamnih hiperpigmentacijskih promena na koži od kojih je jedan namenjen intimnim i osetljivim delovima tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.