Uspešne žene

Udruženje poslovnih žena Srbije pokrenulo konkurs za nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja 2022"

Udruženje poslovnih žena Srbije je raspisalo konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji – "Cvet uspeha za ženu zmaja". Ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju, naročito u ovom izazovnom periodu velike neizvesnosti koju su donele svetske krizne situacije, od pandemije do aktuelnih ratnih sukoba.

Sreda, 06.07.2022.

10:04

Izvor: B92

Udruženje poslovnih žena Srbije pokrenulo konkurs za nagradu
Foto: Profimedia

Podeli:

Pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene u Srbiji koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti. UPŽ poziva uspešne preduzetnice da se prijave na konkurs i tako udju u brojnu i podržavajuću mrežu uspešnih poslovnih žena Srbije.

- Sve naše dosadašnje kandidatkinje za nagradu su kroz ovaj vid promocije dobile jedinstvenu priliku da ih šira javnost upozna, ali i da ih poslovni partneri sa kojima sarađuju dodatno prepoznaju kao kvalitetne i afirmisane i na ovaj način. Zato ohrabrujemo preduzetnice da se samostalno prijave ali pozivamo i sve one koji ih poznaju i saradjuju sa njima da ih nominuju i time pokažu da smo sredina koja ipak ume da podrži uspešne ljude – poručila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije. O tome koliki je značaj priznanja najbolje govori izjava jedne od dobitnica, dr Jasmine Knežević, Acibadem Bel Medic - Nagrada Cvet uspeha za ženu zmaja jedna je od prvih nagrada i priznanja koje sam dobila. Sem zadovoljstva što je neko primetio moj trud i rad, ona mi je omogućila i veću vidljivost u medijima i mom poslovnom okruženju i to u tom početnom periodu kada ste za sve uglavnom bili nevidljivi.

Priznanje se dodeljuje u tri kategorije: Izvozno orijentisana firma, Uspešan poslovni model, kao i Specijalno priznanje za preduzetnice koje su se posebno istakle po pojedinim kriterijumima i time zaslužile da im se za taj aspekt poslovanja oda posebno priznanje i pohvala.

Petu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje velikim kompanijama koje primenjuju 5. Princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija.

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, nalaze se na web sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije www.poslovnezene.org.rs

U prethodnih petnaest godina na ovom događaju promovisano je više od 500 žena, a 151 je dobila priznanje Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu, dok su četiri svojevremeno proglašene ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva. Do sada su 23 kompanije proglašene Rodno najsenzitivnijim. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja.

Završna ceremonija, biće održana 9. novembra 2022. godine u Operi i teatru Madlenianum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare