Kuma Novaka Đokovića je prava lepotica: Završila je težak fakultet, a evo čime se bavi FOTO

Nataša Derikonja je proputovala svet, uradila brojne revije i editorijale, a onda je odlučila da se posveti studijama i završi fakultet. Nedavno se udala za partnera Nevena Markovića, sa kojim očekuje rođenje sina Konstantina, a na venčanju prvi kum bio im je Novak Đoković.

Uspešne žene | Blic Žena |
Podeli

Od 16. godine je u svetu manekenstva i modelinga, ali nije dala da je zavedu svetla velikih gradova, modne piste i foto-aparati, pa je sa 19 odlučila da napravi pauzu, dođe u Novi Sad i završi scensku arhitekturu na Tehničkom fakultetu, a zatim i kustoski staž u Muzeju grada Beograda. Angažmani su je strpljivo sačekali, vratila se poslu koji voli, ali koji u njenom životu ima status hobija i zadovoljstva. Kao buduća mama svesna je da neće moći stalno da putuje svetom, ali ne žali. Zato se posvetila obrazovanju u sferi koja je ispunjava isto koliko i modeling, pa planira mirnu porodičnu luku u kojoj će i sama biti usidrena. Sad uživa u svojoj "dosadi", iščekuje trenutak rođenja sina i ne planira ništa. Sve dođe stihijski, kao što ju je život oduvek nosio.

"Pre 18. godine nisam išla u inostranstvo, sve je dotad bilo na lokalnom i državnom nivou, a nakon punoletstva su počela putovanja. Išla sam po regionu – Srbija, Hrvatska, Bosna. Kasnije su usledili Milano, Istanbul", kaže ona.

Jelena Đoković i Saša Kovačević ukrstili glasove; Novaku otpevala hit Zorice Brunclik VIDEO

Kada je došlo vreme da bira da li će se u potpunosti predati i posvetiti modelingu ili daljem obrazovanju, izabrala je ovo drugo. Spakovala je kofere, odrekla se angažmana i hononara i upisala scensku arhitekturu u Novom Sadu, kao jedna od dvanaestoro primljenih brucoša, a sve je zahtevalo njenu prisutnost i zalaganje. Priznaje da joj u početku nije bilo lako da, kao neko ko je bio finansijski nezavisan godinama, ponovo dođe na roditeljske jasle. Sa ove tačke gledišta sve je vredelo.

Objava Jelene Đoković izazvala veliku pažnju – "Nikad lepša", "Kao model" FOTO

"Imala sam momente da za jedan honorar uzmem mesečnu platu kustosa muzeja. I teško je promeniti razmišljanje i reći sebi - Dobro, sada sam tu, to volim, to sam završila, za to se školovala, kad sam navikla da zarađujem više za znatno kraće vreme. Primiš honorar, osećaš se bitno i samostalno, jer ti već sa 16 godina već doprineseš nešto sebi. Ali ne možeš večno da radiš i putuješ. Postaću majka uskoro, ne mogu da ostavim dete i odem, treba mi stabilan posao. Škola mi je zato uvek bila važna jer nisam išla samo striktno jednim putem, već sam radila na sebi na više polja. Arhitekta sam po zanimanju, mogu da radim različite projekte, ali sam uže specijalizovana za scenu i scenografiju za pozorište", priča.

Poslu modela i menekenke je uvek pristupala maksimalno profesionalno i predano. Kada bi je zvali, i u četrdesetim bi se rado slikala, jer toliko voli ovaj poziv. Ipak, nikada nije želela da svu energiju i ambiciju usmeri samo ka njemu, već da ga radi iz zadovoljstva i ljubavi. A s obzirom na svoju lepotu, zavodljivost i harizmu, sve kada bi želela da se odupre objektivu foto-aparata ili da siđe zauvek sa piste, ne bi uspela. No, i modna medalja ima svoje lice i naličje, pa Nataša upozorava da devojke moraju da budu jako oprezne.

"Tokom ovih 10 godina u manekenstvu imala sam neku vrstu blokade. Gledala sam devojke koje odu i provedu godinu dana u inostranstvu, žive u drugim državama, u stanovima sa drugim devojkama, a ja sam odlazila na dva–tri meseca da zaradim sebi džeparac, tako sam gledala to. Nekim mojim koleginicama je to bio stil života, meni nije. Umelo je da bude i dosta monotonije. Ne radite uvek, bude pauze i po mesec dana. Neke devojke su izlazile, odlazile na večere, ja se nikad nisam pronalazila u tim stvarima, uvek sam imala duge veze i nekako bila po strani", priseća se.

Novak ima strpljenja za svakog

U aprilu ove godine u Beogradu je rekla čuveno sudbonosno "da" i obećala se na večnu ljubav svom dugogodišnjem emotivnom partneru Nevenu, drugaru iz detinjstva našeg najboljeg sportiste svih vremena Novaka Đokovića, koji mu je na venčanju i kumovao.

"Venčanje je bilo malo, intimno, tako smo i hteli. Čak smo imali i ideju da to organizujemo na nekoj destinaciji samo sa kumovima, da ne pravimo proslavu, već da odemo na Maldive, ali smo se ipak odlučili za ovakav tip intimne proslave."

Nakon Novakove pobede na Vimbldonu i 21. grend slem titule, otići će zajedno na odmor do Crne Gore, a mi nismo mogli da je ne pitamo kakav je naš proslavljeni teniser i privatno.

"Novak je jako prizeman. Ja sam ga takvim i zamišljala pre nego što smo se upoznali, a evo sada se znamo tri i po godine. Normalna, svedena osoba. Zapaža male stvari, ceni prave vrednosti, prave ljude. Neven, moj suprug, mu je drug iz detinjstva, na njega gleda iskreno. Nije tip osobe koja sada ima milion ljudi oko sebe, a nema osećaj za nekoga sa kim je porastao. Njih dvojica su od pete godine drugari. Skroman i normalan, i neverovatno je da se nakon tolikog uspeha ne pokondiriš nimalo. Sa svima stane da se slika, a znam preko Nevena za ostale tenisere, na primer, da nemaju tu prisnost. Novak za svakog ima strpljenje", ispričala je Nataša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu