Supruga britanskog premijera bogatija je od kraljevske porodice – ko je Akšata Murti?

Downing Street 10 bio je dom mnogim premijerima i njihovim partnerkama, ali par koji će se useliti ovde krajem ove nedelje - Riši Sunak i Akšata Murti, biće najbogatiji par koji je ikada živeo na toj lokaciji.

Uspešne žene | superžena |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Uspon Rišija Sunaka na vlast privukao je pažnju javnosti u Indiji, i to ne samo zato što je on prvi britanski premijer azijskog porekla.

Međutim, ko je Akšata Murti, supruga britanskog premjera?

Akšata je ćerka šestog najbogatijeg čoveka u Indiji, milijardera N.R. Narajane Murtija, koja je suosnivač uspešne IT kompanije Infosis, a ona ima 0,91% udela u tehnološkoj firmi njene porodice koja vredi 430 miliona funti. Indijski "Times" proglasio je Akšatinog oca jednim od najboljih preduzetnika Indije.

Akšata je dugo godina radila u finansijama i marketingu, ali tu oblast je napustila i okrenula se svojoj velikoj ljubavi – modnom dizajnu. Danas vodi modnu kuću "Akshata Designs", a kako je naglasila profit joj nije bitan, jer posao vodi iz čiste ljubavi, ljubavi prema svojoj kulturi, tradiciji i nasleđu.

"Ja govorim o priči koja stoji iza određenog odevnog predmeta, to je autentičnost, umeće i zaštita bogate baštine", rekla je tada za Vogue.

"Stalo mi je do toga da učinim nešto u Indiji, za Indiju, jer je to deo DNK-a moje porodice".

Akšata i njen suprug Riši upoznali su se dok su studirali na Univerzitetu Stanford. Riši je jednom prilikom za medije ispričao da je njihov susret bila ljubav na prvi pogled, kao i da je menjao predmete tokom studiranja kako bi više vremena mogao da provede sa svojom partnerkom.

Par se venčao 2009. godine i tom prilikom pripredili su dvodnevno slavlje u Bangaloru. U Veliki Biratniju preselili su se 2013. godine, a samo dve godine kasnije Riši je postao poslanik Ričmonda u Jorkširu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu