Mesečni horoskop za mart 2016. godine

Pogledajte šta vam zvezde predviđaju za tekući mesec.

Utorak, 01.03.2016.

00:00

Izvor: B92

Mesečni horoskop za mart 2016. godine

Podeli:

Ovan

*ALT

Ljubav

Ovo je period kada emotivne veze i brakovi mogu ići ka svom oporavku. Pričati o tome da će sve biti savršeno između vas dvoje bilo bi uzaludno, jer vam i ovaj mesec donosi iskušenja, ali vi ćete se prvenstveno osećati mnogo bolje i biti spremniji da se potrudite oko voljene osobe. To će naročito biti naglašeno u prvoj dekadi meseca, kada vi kao da se mirite sa nekim svojim greškama i spremni ste da ih ispravite i angažujete se oko partnera. I pored ovoga, druga dekada donosi blagu nesigurnost, koju ćete najlakše „razbiti“ time što ćete vi i partner raditi na strasti, ali i na romantici. U trećoj dekadi imamo Pomračenje Meseca u znaku ozbiljnih partnerstava, pa je ovo period kada morate biti malo oprezniji i spremniji na kompromis. Tenzija će se naročito osetiti u bračnim zajednicama. Što se slobodnih tiče, vi ćete verovatno u prvih deset dana meseca konačno odustati od neke priče za koju sada shvatate da vam ne donosi ništa što bi iole bilo vredno i trajno. Jednostavno, previše ste nade polagali u jednu osobu, i sada je vreme da sa ovim završite. Sredinom meseca izbegnite da vas strast povuče u neke mutne vode i ubaci u priču sa nekim ko od vas želi samo neobavezno, samo avanturu, ili nije spreman da vaša veza bude javna i otvorena. Vama tek poslednja dekada marta donosi ono što vam je zaista potrebno – jednu fenomenalnu priliku da se sa potencijalnim partnerom odmah „prepoznate“ i „kliknete“.

Posao

Tek je poslednja dekada marta dobra u poslovnom segmentu u onom smislu da možete zaista pokrenuti i realizovati neke priče koje vas interesuju. Prva dekada će biti obojena kvadratom Merkura i Marsa što je definitivno nepovoljno i za komunikaciju sa poslovnim saradnicima, ali i za bilo kakvu vrstu poslovnih putovanja. Očekivaćete mnogo a dobiti uglavnom ništa, a ako i bude nekih sitnih pobeda to će biti uz veliku muku i borbu. Savet za vas je da se trudite da u ovom periodu najveću pažnju posvetite tekućim poslovima i redovnim obavezama, a eventualno smišljate nove ideje i nove planove za budućnost. Poslednjih deset dana meseca, od ulaska Sunca u vaš znak, doneće vam potrebnu snagu i energiju za prave promene u poslovnom segmentu. Prilike će se otvarati brzo, a vi ćete biti spremni da ih iskoristite. U tom trenutku naročito su podstaknute sve vrste aktivnosti sa strancima i sa drugim prostorima.

Zdravlje

Dosta toga možete uraditi sami za sebe i to najviše time što ćete prepoznati šta je ono što vas „truje“ i truditi se da se rešite stresa, pritisaka i lošeg uticaja nekih ljudi. Ovo je vreme za više rekreacije, kada vam kretanje i vođenje računa o ishrani donosi dobro. Starijoj populaciji će biti aktuelni problemi sa pritiskom i cirkulacijom.

Bik

*ALT

Ljubav

Duže emotivne veze i bračni odnosi već funkcionišu traljavo, a dešavanja tokom marta neće vam baš ići na ruku. Ako očekujete da će se vremenom neke stvari rešiti same od sebe, mislim da ćete se poprilično načekati. Koliko god povremeno bio naporan ili statičan odnos sa partnerom, vreme da se neke situacije reše je baš sada. Ne ide vam ni na ruku što će seksualni element između vas dvoje funkcionisati dosta promenljivo, čas ćete imati vatrene momente, čas ćete okretati leđa jedno drugom u krevetu. U ovom momentu, sem dobrog i otvorenog razgovora, potrebni su i nežnost i strpljenje, ali i to da vas dvoje malo mrdnete van nekih ustaljenih okvira ponašanja. Otputujte zajedno, družite se više sa zajedničkim prijateljima koji vam unose pozitivnu energiju, izlazite češće. Ni na ovaj način neće biti lako, ali možete dosta učiniti za svoju vezu. Ukoliko ste slobodni, nisam sigurna da je ovo pravi mesec da nekome date svoje srce. Naime, vaša potreba za ljubavlju je ogromna, a na vašim očima ružičaste naočare, pa ćete sve doživljavati mnogo dublje, intenzivnije....i naravno, pomalo nerealno. Nekoga možete uzdići u svojim očima i smatrati da je rođen samo da bi bio vaša druga polovina...Nemojte biti razočarani ako u poslednoj dekadi meseca shvatite da je to bilo samo vaše gledište. Drugoj strani ste, vrlo moguće, bili samo nešto prolazno, neobavezno, seksualno. Pokušajte da realno sagledate ljude oko sebe....

Posao

Prvu dekadu meseca bi, što se poslovnog segmenta tiče, najbolje bilo prespavati. Ništa, ali ama baš ništa neće funkcionisati kako treba. Dogovori će pucati, napetost između vas i poslovnih saradnika će biti prosto opipljiva u vazduhu, a moguće je da ćete morati i da platite za neke reklamacije ili kašnjenja (ili će vam roba biti vraćena pa ćete biti u minusu). Druga i treća dekada marta su već dosta bolje po vas, iako će se i dalje provlačiti povremene tenzije sa ljudima od kojih poslovno zavisite. No, sa ovim ćete moći da se borite, pogotovo kada neki novi dogovori krenu sa realizacijom, pa se i vi malo „dignete“. Što se finansijskog segmenta tiče, tu je red gubitaka, red dobitaka. Situacija će biti dosta promenljiva,a vi željni toga da se što pre stabilizujete i ova brzina vas može uvući u neka rizična i neisplativa ulaganja. Poslednja dekada je protkana šansama koje će samo oni koji su vrlo sposobni i proračunati umeti da iskoriste.

Zdravlje

Zdravstveni segment je dosta dobar tokom ovog meseca. Možete dovesti pod kontrolu neke hronične bolesti ili pronaći adekvatne metode lečenja. Ipak, često ćete u ovom periodu biti malodušni, statični, čak skloni upadanju u neka depresivna stanja. I sami znate da je lek za to prvenstveno dobro društvo oko vas, rekreacija i boravak na svežem vazduhu.

Blizanci

*ALT

Ljubav

Dragi Blizanci, imati Saturna u polju ozbiljnih partnerstava i braka samo po sebi već nije lako, a u prvim danima marta pridužiće mu se i Mars. Na težinu koja je već postojala u prethodnom periodu u vašim odnosima, sada će se dodatni i jedna pomalo agresivna, napadačka energija. Nisu ovo dani koje je lako pregurati, pogotovo što će i vaše raspoloženje i želja da održite svoje odnose biti jako promenljiva. Na žalost, teško je dati predikciju kako će vaše veze, bilo da su one duže ili tek započete, kao i brakovi, proći tokom marta. Velikim delom to zavisi i od vašeg i partnerovog ponašanja i tolerancije, ali i od predispozicija u vašim natalnim kartama. Ono što je jedinstveno za sve pripadnike ovog znaka biće neka vrsta borbe u partnerskim odnosima. Tek treća dekada marta doneće pojačanu želju za aktivnostima, oboje ćete se malo promrdati i biti spremniji da prionete na neke zajedničke aktivnosti, a samim tim i sklonite crne oblake koji se nadvijaju nad vašim ljubavima. Slobodni će se sve do polovine marta „mrljaviti“ u nekim pokušajima, započinjati, odustajati, malo se zanositi, malo više padati. Moguće je da ćete čak biti u potpunosti nezainteresovani da pokrećete bilo šta, zavući ćete se u kuću i brinuti neke svoje brige. Probudićete se u drugoj polovini meseca i jurnuti svom snagom da nadoknadite propušteno vreme. Poznanstva preko prijatelja, izlazaka, društvenih mreža i jedan aktivniji period za vas.

Posao

Pošto ste već navikli da u poslovnom segmentu u poslednje vreme sve nekako klacka i da ste večito u nekim napetostima i tenzijama sa poslovnim saradnicima, verujem da vas ni neće iznenaditi ovakav nastavak situacije i u martu. Prva polovina meseca je komplikovana, a verujte mi da je ovaj izraz izuzetno blag. Odnosi sa kolegama više nego loši, atmosfera na radnom mestu užurbana i pred pucanjem, a vas u najnezgodnijem mogućem trenutku izdaju tehnički uređaji – kvare se kompjuteri, pucaju računarski sistemi, a podaci koji su vam potrebni odlaze u nepovrat. Divno...Na sve ovo, pomračenje Sunca se dešava u polju karijere, pa će neki pripadnici ovog znaka „zglajznuti“ što se položaja tiče. Takođe, odnos sa nadređenima je loš, pa je neke stvari bolje prećutati. I pored ovog lošeg okvira za poslovna dešavanja, vi itekako uspevate da se borite sa novonastalim situacijama. Dobro je što nećete dozvoliti da vas bilo šta zaustavi ili uspori, rešenja ćete otkrivati u hodu i prilagođavati se svim okolnostima.

Zdravlje

Prva dekada meseca je najkomplikovanija u zdravstvenom smislu, a najviše će se, naravno, odraziti na stariju populaciju. Krvni sudovi i cirkulacija su problem, kao i pritisak, a mogući su i jači padovi imuniteta i prehlade, virusne i bakterijske infekcije. Ostatak meseca nije loš, osim povremene nervoze.

Rak

*ALT

Ljubav

Najugroženiji su tokom marta Rakovi koji su u bračnim zajednicama. Kod vas već odavno ne cvetaju ruže, a povremeni pokušaji vas ili partnera da u prethodnom periodu popravite svoj odnos bili su kratkotrajni i bez velikog uspeha. Ni tokom ovog perioda nećete uspeti da sanirate štetu, naprotiv, čini mi se da vas dvoje samo dodatno idete u razdvajanje. Obzirom da će Pomračenje Meseca u poslednjoj dekadi marta biti baš u vašem polju doma...nisam sigurna kako ćete nastaviti na dalje. Osećanja i želja za zajedništvom su u potpunosti nestala, a da li će se neki bračni parovi izvući ili ne iz ovih crnih rupa u koje su zapali, pokazaće samo vreme. Oni u emotivnim vezama imaju svoje uspone i padove ali će ipak uspevati da održe svoju vezu. U poslednjoj dekadi je moguće da se neko od vaših prijatelja umeša u vaš odnos, pa bi bilo dobro da ne tražite savete od drugih, već da funkcionišete sa partnerom po svom osećaju. Slobodni Rakovi će tokom celog meseca biti raspoloženi za ljubav. Mars je izašao iz vašeg polja ljubavi, ali Venera iz Riba miluje vaš znak trigonom, pa je želja za tim da nađete svoju srodnu dušu naročito potencirana. Sad, druga je stvar što će vam se više „nameštati“ neke strasne kombinacije koje pak imaju malo veze sa romantikom, ali sada se čak i iz elementa vatre može razviti osnova za jednu stabilnu vezu. Bar se nadamo.....ako ne bude tako, budite sigurni da će vam neke vatrene noći itekako ostati u sećanju.

Posao

Aspekt koji će doneti najviše nerviranja u poslovnom segmentu je svakako kvadrat Merkura i Marsa koji će se najviše odraziti u odnosu sa kolegama i nadređenima. Komunikacija je izuzetno loša pa naučite da zaćutite onda kada je to potrebno, da ne biste dodatno isprovocirali neke sukobe. Generalno, vaše polje poslovne svakodnevice je i do sada bilo obojeno težinom koju je donosio Saturn, a kada u njega početkom meseca uđe i Mars, stvari će se dodatno zakomplikovati. Em će postojati tenzija i pritisak da se svi poslovi i nezavršene obaveze privedu kraju, em će međuljudski odnosi biti vrlo naporni. Potreba da se neke stvari promene i da se pokrenete može povremeno postajati neizdrživa, ali ovaj mesec vam ne daje neke velike mogućnosti za korenite preokrete na bolje. Umesto ovoga, prihvatite da morate odraditi ono što ste preuzeli na sebe i potrudite se da to i završite na valjan način. Finansije će biti bolna tačka, ne zbog smanjenih priliva, već zbog povećanih troškova i nekih zapostavljenih dugovanja.

Zdravlje

Kad god su u polju zdravlja malefici, a vama su tu sada i Saturn i Mars, posebnu pažnju morate obratiti na ovaj segment. Starijima će biti aktuelne hronične bolesti, a mogući su problemi i sa krvnom slikom i probavnim sistemom. Zubi, kosti, kičma, ligamenti takođe. Potrebno je više pažnje posvetiti ishrani i zdravim navikama.

Lav

*ALT

Ljubav

Odnosi u dužim emotivnim vezama, a naročito brakovima su u prvoj dekadi meseca povremeno zvanični. Neće biti svađa niti bilo kakvih razmirica između vas dvoje, već pre jedne vrste zahlađenja i distanciranosti. Partner ima velike obaveze i okrenut je svojoj poslovnoj strani i nekim planovima, a vi ste pomalo nesigurni u sebe, zamišljeni i u svojoj problematici. Dobro je što ova situacija neće dugo trajati, a zameniće je neki romantični i nežni momenti, na kojima ćete najviše vi potencirati. Partner će se u sve ovo sa zadovoljstvom uključiti i uglavnom je ostatak meseca između vas dvoje dobar. Može biti nekih trzavica ili nerviranja oko dece onima koji su u brakovima, ali to je uglavnom to. Slobodni, u vaše polje ljubavi jeste ušetao Mars, ali njegova energija vam tokom prve dve dekade marta neće doneti ništa posebno, bar ne vezu kojoj se nadate. Da, probudiće se u vama žestoke strasti, ali je malo verovatno da ćete predmet svoje žudnje uspeti i da osvojite. Naime, druga strana će se pokazati kao zaista tvrd orah, i svi vaši pokušaji da je osvojite samo će nailaziti na zid odbijanja. Možda ćete sebe u međuvremenu ubediti i da ste ludo zaljubljeni, ali meni pre izgleda da je to samo iz razloga što ne može biti vaša. Mađutim, kada 20,-og marta Sunce, vladar vašeg znaka, pređe u Ovna, e tada se situacija već okreće u vašu korist. Poslednja dekada vam donosi veliki broj flertova, osvajanja i jednu ludu zabavu.

Posao

Prva dekada meseca iz više razloga nije poslovno povoljna za vas. Merkur, kao vladar polja posla i novca biće u kvadratu sa Marsom a 9,-og se dešava i Pomračenje Sunca. Oba će se ova aspekta odigrati u znaku Riba koje predstavlja novac od drugih, kredite, pozajmice, bankarske ustanove, ali i promene i krize. Ovo je vreme naročito nepovoljno za bilo kakve finansijske transakcije, kao i za ulaganje novca u nove poslove. Period je jedino dobar za one koji se bave kreativnim, umetničkim zanimanjima. Neki u ovom periodu mogu dobiti svoju veliku šansu, onu koja se pruža jednom u životu, a sve vođeni onim – Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Ostatak meseca je mnogo bolji, s tim što će od 20,-og marta i ulaska Sunca u znak Ovna sve krenuti još dodatno napred. Ako tražite posao ili želite da promenite tekući, aktivirajte se od polovine meseca. Moraćete da podmirite veće finansijske obaveze.

Zdravlje

Zdravstvena simbolika je dosta solidna tokom ovog perioda. I mlađa i starija populacija može imati problema sa kičmenim stubom u prvoj dekadi meseca. Stariji neka i u ostatku marta povedu malo više računa o ovom segmentu. Popravljanje zdravstvenog stanja u trećoj dekadi naglašeno.

Devica

*ALT

Ljubav

Još otkako je Jupiter krenuo retrogradno u vašem znaku početkom januara, akcenat je bačen na preispitivanje vaših emotivnih odnosa. Obzirom da tokom ovog meseca i Saturn koji se nalazi u polju doma takođe kreće retrogradnih hodom, evidentno je da svi emotivni odnosi u koje su Device uključene sada moraju da prođu proveru trajnosti i vrednosti. I Pomračenje Sunca se dešava u vašem polju ozbiljnih partnerstava, pa je očigledno vreme da se neki egoistični ciljevi ostave po strani, a da vi i partner pogledate jedno drugo u oči i zapitate se – da li nastavljamo dalje zajedno ili ne? Ako u vašim odnosima ima makar još mrvice ljubavi i onoga što vas je spajalo na samom početku, vredi potruditi se. Stvari se više ne mogu gurati pod tepih, jer vam ni ovaj mesec, ali ni naredni neće doneti olakšanje u smislu da svoje obaveze prema odnosima u kojima ste možete olako shvatiti. Prema tome, drage Device, pamet u glavu i pokušajte da pronađete zajednički jezik sa voljenom osobom. Pravi je trenutak da se vas dvoje vratite jedno drugom. Venera koja će tranzitirati kroz polje ozbiljnih partnerstava doprineće da se ljubavlju i nežnošću neke rane brže i lakše zacele. Oni koji su slobodni imaju pred sobom vreme ispunjeno mnogobrojnim mogućnostima za flertovanje i avanturu. Nisam sigurna da ćete biti spremni da se obavežete jednoj osobi, pored svih prilika koje vam se pružaju. Obratite pažnju na poslednju dekadu marta kada možete ponovo obnoviti kontakt i priču sa nekim bivšim emotivnim partnerom.

Posao

Kvadrat Merkura i Marsa u prvoj dekadi marta neće se dobro odraziti na vaše poslovne saradnje, ali ni na komunikaciju sa ljudima sa kojima radite, čak i nadređenima. Očekujte u ovim danima napetosti i probleme u poslovnom okruženju, ali ćete sa svim situacijama uspevati lako da izađete na kraj, jer vas vodi zamisao o onome što želite da postignete. Znate šta su vam ciljevi i nećete dozvoliti da vas krakotrajni problemi uspore u građenju šire slike. Napredujete bez zastoja. Još jedna neugodna situacija biće oko Pomračenja Meseca početkom treće dekade, 23,-eg, pa u danima pre i posle njega, obratite malo više pažnje na svoje poslovne relacije. U suštini, druga dekada marta je najbolja za poslovno ostvarenje, pa u njoj i nezaposleni mogu pronaći nešto za sebe. Novčanim delom nećete biti u potpunosti zadovoljni, jer će prilivi biti povremeno „mršavi“ a troškovi i obaveze su u porastu.

Zdravlje

Stariji pripadnici znaka mogu imati problema sa variranjem pritiska, krvnim sudovima i cirkulacijom, naročito u prvoj polovini meseca. Mlađima se savetuje više kretanja, ali rekreativci neka vode računa o povredama. Definitivno je potrebno da povedete više računa o ishrani, ne samo zbog viška kilograma, već i zbog probave koja vam povremeno pravi problem.

Vaga

*ALT

Ljubav

U prvoj dekadi marta u emotivnim vezama i brakovima sve će funkcionisati prilično dobro. Da, partner će vas nekim svojim rečima i postupcima „bosti“ u mozak, ali ste vi u prilično dobrom raspoloženju i uspevaćete sa ovim da izađete na kraj. Međutim, od prelaska vaše vladarke Venere u znak Riba, sve ćete početi da doživljavate mnogo emotivnije i intenzivnije. Bićete lako povredljivi, a različitost energija između vas i voljene osobe će sve više dolaziti do izražaja. Napeti momenti će se nastaviti tokom celog ovog perioda, s tim što ćete Pomračenje Meseca 23,-eg u svom znaku doživeti dosta teško. U danima pre i posle pomračenja sve ono što se bude dešavalo između vas i voljene osobe ubadaće vas direktno u srce. U ovom je periodu lako moguće da neke emotivne veze, bez obzira na trajnost, prestanu da postoje. Ni ostatak meseca nije bolji, pa se drage moje spremite da prvenstveno dobro razmislite. Šta želite i da li više uopšte želite? Ako smatrate da vredi, onda izgurajte ovaj period na mišiće. Ako ste već shvatile da od ovog posla nema više ništa, možda je i bolje da vam se putevi raziđu...Slobodnim Vagama je ceo mart mesec otvoren prvenstveno za avanturu. Ne bi bilo dobro samo da započinjete neke odnose tamo gde radite, pogotovo ako se vežete za osobu koja nije slobodna. Stoji mogućnost pokretanja tajnih veza, ali i odnosa koji imaju karmičku konotaciju. Ne vraćajte se korak unazad i ostavite prošlost na miru.

Posao

Ima tako situacija kada ništa ne funkcioniše kako treba. Problem u ljubavi je evidentan, ali će ga tokom ovog perioda pratiti i problemi u poslovnom segmentu. Svega će ovde biti, i kašnjenja, i lošijeg odnosa sa kolegama i nadređenima, i zastoja u dogovorima. Konkurencija će se aktivirati, ali i ona nelojalna, pa se nemojte začuditi igricama i pričama koje se odvijaju iza vaših leđa. Pojedine Vage mogu i ostati bez posla u ovom periodu ili dobiti poziciju nižu od trenutne. Kao što vidite, lako nije niti će biti. No, kroz sve ove događaje provlači se i još jedan element – a to je vaša odlučnost i strpljenje da sve ovo izgurate. Daleko ste vi od krhkosti i ne lomite se pod pritiskom tek tako lako, a na svojoj strani imate i vašu čuvenu sposobnost balansiranja u najpotrebnijim trenucima, tako da ne sumnjam da ćete se snaći. Ono što će vas radovati i dati vam nadu su ipak stabilni prilivi koji će funkcionisati tokom celog marta.

Zdravlje

Problematični momenti i situacije koje zahtevaju vašu punu koncentrisanost i pažnju definitivno će dovoditi do stanja opšte iscrpljenosti organizma, malaksalosti i stresa. Potrebno je da nešto uradite za sebe, a to je više odmaranja, više opuštanja, pravilna ishrana i neki vid rekreacije koji će vam pomoći da izbacite negativnu energiju iz sebe.

Škorpija

*ALT

Ljubav

Pomračenje Sunca dešava se u vašem polju ljubavi, a prethodiće mu kvadrat vašeg vladara Marsa sa Merkurom, planetom koja predstavlja polje strasti, ali i polje prijatelja. Kakvu bi priču mogli sklopiti na konto ovoga za one koji su slobodni? Pa recimo, strasti i želje koje vas već neko vreme kidaju prema osobi sa kojom ste u prijateljskom odnosu, ili ste je upoznali preko prijatelja, nećete moći još dugo da držite u sebi. Blokada u vama mora „pući“ a to će se dogoditi od 6,-og marta i prelaska Marsa u znak Strelca. Pomračenje će samo biti još jedna dodatna stavka, koja će vas pogurati ka ovoj osobi. Da li će se oformiti nova veza ili ćete ujedno izgubiti i ljubav i prijatelja, to već sada samo zavisi od ličnih postavki u natalnim kartama. Venera u drugoj dekadi ulazi u vaše polje ljubavi, ali će te vi biti okrenuti prvenstveno ka strasti i željama, i teško je da se do kraja meseca neke ozbiljnije veze mogu formirati. Moguće je da će neko od bivših emotivnih partnera poželeti da malo „evocira uspomene“ sa vama, ali i to za sada može ostati samo na seksualnom podsećanju. A što se onih u emotivnim vezama i brakovima tiče, vi ste ni na nebu ni na zemlji. Biće potrebno zaista mnogo truda da vaše emotivne relacije ostanu funkcionalne, jer ćete i vi i partner imati neke svoje lične interese i retko će biti pravog zajedništva između vas dvoje. Nije dobar period za bilo kakvu vrstu presecanja, jer biste se u narednom mesecu mogli pokajati zbog svoje brzopletosti.

Posao

Krizni momenti u poslovnom segmentu su najnaglašeniji tokom prve dekade, a tada ćete verovatno imati i najviše problema što se finansijskog segmenta tiče. Ne u smislu da novca neće biti, već ćete imati velikih izdataka i obaveza koje su se odjednom nakupile a moraju se izmiriti što pre. Ostatak meseca jeste protkan promenljivom energijom i vašim naporima, ali se ne može osporiti da gurate iz dana u dan napred. Zbog prelaska Marsa u znak Strelca (vaše polje posla i novca) mnoge Škorpije će se okrenuti ka drugim prostorima i aktivirati u saradnjama sa stranim firmama i predstavništvima. Vaša energija je ipak tokom ovog meseca najviše usmerena na ono od čega se živi, a kada na taj način ulažete sebe, rezultati ne mogu izostati. I finansije će tokom celog perioda biti čas u usponima, čas u padovima, a u svakom slučaju zarađivaćete u neskladu sa količinom truda koji ulažete u posao.

Zdravlje

Definitivno je da će vam fizička aktivnost i boravak van kuće, na svežem vazduhu, biti jedan od glavnih faktora da se osećate dobro. Nakupilo se u vama dosta stresa, dosta melanholije i pritiska, i sve ovo je potrebno izbaciti što pre da ne bi uticalo na vaše zdravlje. U prvoj dekadi meseca savetuje vam se i poseban oprez u saobraćaju, stoji i mogućnost povreda.

Strelac

*ALT

Ljubav

Emotivne veze i bračne zajednice neće doživeti svoj procvat tokom ovog meseca, ali neće dolaziti ni do nekih većih raskola između vas i partnera. Malo je napeta prva dekada meseca i to najviše onima koji su u braku, jer se napeti aspekti, ali i Pomračenje Sunca vezuju baš za polje doma, a sigurno je da ćete vi u tom periodu umesto da stišavate stvari, svojim kritizerskim ponašanjem samo dodatno provocirati bračnog partnera. No, kada izađemo iz ovih prvih desetak dana koji su pod tenzijom, prilično čist teren je pred vama na dalje. Sad, evidentno je da ni vi ni voljena osoba niste zadovoljni svojim odnosom, ali trenutno ne postoje neke velike šanse da se on i popravi. Iskoristite trenutke koje provodite zajedno na najbolji mogući način i pustite da vreme dozvoli da se ovde sve slegne i dođe na svoje. Oboma bi vam prijalo da više budete u nekim zabavnim aktivnostima ili da provodite vreme sa prijateljima, a takvih prilika će biti više u drugom delu marta. Sve u svemu, nisu loše postavke za vas. Što se slobodnih tiče, Pomračenje Sunca (Sunce vlada vašim poljem ljubavi) koje se dešava 9,-og marta definitivno će pokvariti vašu sliku o nekom ko vam se dopada. Lako možete shvatiti da ste previše očekivali od ove osobe i možda je idealizovali i sve ovo što se bude dešavalo biće kao hladan tuš za vas. Ne berite brigu, ima za vas još šansi, a najviše u trećoj dekadi marta. Pojaviće se neko kao melem na ranu, baš za vaše srce.

Posao

Prva dekada meseca nije dobra za privatne poslove, ali ni za komunikaciju sa poslovnim partnerima, jer se teško dolazi do zajedničkog rešenja i kompromisa. Ako ste namerili da tek uđete u vode privatnog biznisa, poslušajte savet i odložite za drugu polovinu meseca. I pored ovog napetog i tenzičnog početka, Strelčevi se dosta uspešno bore za svim situacijama u poslovnom segmentu. Da, Saturn u vašem znaku definitivno nije lak „za izneti“ ali on vas uči da smirite svoju energiju i usmerite je na prave stvari. Strpljenje i odgovornost prema svemu što radite pre ili kasnije daće rezultate. Imaćete vi svoje padove raspoloženja, a pojavljivaće se i situacije kada ste nepravedno zapostavljeni ili se vaš rad ne ceni dovoljno, ali ne može se osporiti da jednim laganim tempom ipak gurate napred i postižete ono što želite. Marsova energija će vas dodatno potaknuti da se aktivirate i to naročito prema stranim firmama i predstavništvima, gde možete ostvariti i neke značajne saradnje.

Zdravlje

Vreme je da obratite više pažnje naročito na ishranu i neke životne navike. Ne zaboravite Saturnovu simboliku, a to je odgovornost prema sebi, u ovom slučaju i dovođenje zdravlja u red. Starija populacija u prvom delu marta može osećati pojačane tegobe, naročito kada su neke hronične bolesti u pitanju. Ostatak meseca je ipak mnogo bolji po vas.

Jarac

*ALT

Ljubav

Tako blizu, a tako daleko. Ova rečenica bi na najbolji način opisala vaše emotivne odnose tokom marta meseca. Vrlo često će u prvoj dekadi meseca dolaziti do konfrontacije sa partnerom, uglavnom zbog nekih nebitnih tema, a često će u vašim svađama biti primetan uticaj drugih ljudi. Kao da vam neke druge osobe „pune glavu“ ili vam pak unose tenziju, pa vas dvoje vrlo uspešno tu napetost prenosite u svoju komunikaciju. Strasti će se u drugoj dekadi stišati i izgledaće kao da sve ipak funkcioniše kako treba. Međutim, i poslednja dekada marta donosi probleme, posebno u danima oko Pomračenja Meseca 23,-eg marta. Voljena osoba će tada biti u posebnom raspoloženju, lako povredljiva i na sve ono što kažete ili uradite reagovaće vrlo intenzivno. No, u ovom su periodu zvezde ipak na vašoj strani, pa mi ne izgleda da bi moglo doći do većeg raskola između vas dvoje. Drugu polovinu meseca, dok se vladar vašeg znaka, Saturn bude spremao da krene retrogradnim hodom, rekapitulirajte sve ono što se u poslednje vreme dešava između vas i partnera, spoznajte svoje greške i vidite šta je ono što biste mogli uraditi na dalje. Slobodni jarčevi će više puta tokom meseca imati priliku da uđu u nešto što najviše liči na avanturu i prolazan odnos. Neka jača dešavanja koja bi vas mogla odvesti u smeru jače priče biće aktuelna u poslednjoj dekadi meseca i to sa osobom iz vaše okoline ili sa nekim koga upoznajete preko rodbinskih odnosa.

Posao

I vama će prva dekada meseca doneti probleme u komunikaciji i dogovorima sa saradnicima a u ovom periodu posebno obratite pažnju na poslovna putovanja. Pripremite svu potrebnu dokumentaciju, i uradite ono što je do vas, ali očekujte da će dolaziti do kašnjenja, nesporazuma, mogućnosti da vam se kompjuter ili lap top pokvari usred poslovnog sastanka ili da vani podaci koje trebate da prezentujete prosto nestanu. Takođe, možete kasniti. Pošto je Pomračenje Sunca baš u tom periodu u polju komunikacije, ovo je još jedna forma upozorenja za vas. Znak Riba je vrlo tajanstven, ali nosi i konfuziju i mogućnost obmana, pa u nove saradnje ulazite vrlo oprezno. U drugom delu meseca, a naročito od 20,-og marta moguće je da ćete se više angažovati oko nekih privatnih poslovnih aktivnosti, a pojedini Jarčevi će u tom periodu pokrenuti i preduzetničke poslove. Finansije će biti dosta promenljive.

Zdravlje

Mogućnosti za povrede su naglašene u prvoj dekadi meseca, a posebno će biti ugrožene noge. Polje pokreta je generalno pod pritiskom u ovom periodu pa vam se savetuje oprez i pažljivost. Starija populacija će imati naglašene probleme sa kičmom i kukovima, a savetuje vam se i da uradite krvnu sliku.

Vodolija

*ALT

Ljubav

Vi ste nervozni, partner je u posebno mutnom i svadljivom raspoloženju, a sve ovo u prvoj dekadi meseca odličan je teren da problemi i prepirke iskaču svaki čas između vas dvoje. Ako ste u braku, moguće je da partner ima probleme sa svojom porodicom ili oni pokušavaju da se umešaju u vaš odnos. Umesto da dodatno unosite dramatiku pokušajte da na miran način rešite ove situacije. Imajte malo strpljenja, jer samo je prva dekada po vas dvoje problematična, nakon ovog perioda imate uglavnom mirno more i skladan odnos sa voljenom osobom. Posebno će vam poslednja dekada marta doneti jaču povezanost i to najviše zbog toga što ćete zajednički prionuti da rešite neke probleme koji nemaju direktne veze sa vašim odnosom. Oni koji su usamljeni biće na meti udvarača i to najviše na samom početku meseca, pa onda ponovo od polovine marta. Vi ćete biti u dosta dobrom raspoloženju, spremni na flertovanje i zabavu, pa ne sumnjam da ćete veći deo ovog perioda provesti u aktivnostima sa društvom, u izlascima i provodu. Neka jača i konkretnija dešavanja u smislu pokretanja prave ljubavne priče najviše su aktuelna u trećoj dekadi kada bi se mogla pojaviti osoba koja će vas svojom energijom prosto izuti iz cipela. Ova osoba ne samo da će moći da prati vaš tempo, već će vas iznenađivati svojom inicijativom u svakom trenutku. Odlična komunikacija i povezanost, neki lepi momenti su pred vama.

Posao

U vašem polju posla i novca dešava se Pomračenje Sunca, što baš i nije bajna predispozicija, a najveći uticaj ćete osetiti u prvoj dekadi marta. Neki saradnički odnosi će u ovom periodu biti na granici pucanja, biće dosta problema u komunikaciji, nesporazuma i kašnjenja,poslovni putevi će se odlagati ili vam neće doneti ono što želite, a ni odnos sa osobama koje su vam nadređene neće biti nimalo lagan po vas. I Mesec, koji vlada vašim poljem poslovne svakodnevice, biće pomračen u poslednjoj dekadi meseca, tako da je sigurno da će samo središnji deo ovog perioda biti bez teškoća i pritiska po vas. No, pošto ste u martu izuzetno kreativni, sa vanredno dobrim idejama i rešenjima koje smišljate bukvalno u hodu, sigurna sam da ćete uspeti da isplivate, iako nećete ni malo biti zadovoljni finansijskim segmentom. Šta više, očekujte povećanje troškova, kašnjenje sa plaćanjem obaveza i mogućnost pokretanja sudskih postupaka.

Zdravlje

Stariji pripadnici znaka će tokom prve dve dekade meseca imati pojačane hronične probleme, mogućnosti za lošije stanje krvnih sudova i cirkulacije, a ni kičma vam neće biti u najbajnijem stanju. Mlađi će nekako lakše proći kroz sve ovo, ali je definitivno vreme da se malo više aktivirate u smislu rekrecije i promene navika u ishrani.

Ribe

*ALT

Ljubav

Kao i svima ostalima, i vama je prva dekada marta najnapornija, pogotovo što se Pomračenje Sunca dešava u vašem znaku. Vi nećete biti „baš svoji“ a voljena osoba ili bračni partner neće baš imati mnogo razumevanja za vaša ponašanja i padove. Bićete statični, blago depresivni, zabrinuti po nekim ličnim pitanjima, a voljena osoba će pokušavati da vas prodrma i pokrene. Svi ti njegovi pokušaji će se uglavnom završavati raspravama i svađama i vašim povlačenjem još dublje u sebe. Budite hrabri i pregurajte ovaj period, makar se potrudite da ne dođe do većih raskola između vas i voljene osobe. Ovi trenuci će doći i proći a ostatak meseca i nije toliko loš. Potrebno je samo da svu onu nežnost, ljubav i emociju koju nosite prema partneru i pokažete. Videćete da stvari ipak mogu doći na svoje mesto. Slobodni će kroz ovu prvu dekadu proći dosta teško. Sva usamljenost, sve povrede iz prethodnog perioda kao da će u potpunosti eskalirati i naterati vas da se zatvorite i povučete u sebe. Nećete biti voljni za izlaske, za društvo, a ovo vam je velika greška, jer je tranzitna Venera u vašem znaku i sada možete privući poglede suprotnog pola. Ne kažem da je ovo divno vreme da se neki odnos i otpočne, jer ste suviše krhki i nespremni da se prepustite, ali ćete ipak biti u boljem raspoloženju kada vidite koliko se neko trudi oko vas. Poslušajte savet – biće vremena za pravu ljubav, sada se samo potrudite da se malo rasteretite i opustite u društvu ljudi koji vas vole.

Posao

Ako se bavite umetničkim i kreativnim zanimanjima, vi ćete vrlo uspešno proći kroz prvu dekadu meseca. Ukoliko je ono što radite mnogo praktičnije, obratite pažnju na ovaj period, jer je on izuzetno nepovoljan i može vam doneti velike probleme. Svega će ovde biti – i loših odnosa sa saradnicima, i planova koji se urušavaju, nikakve dogovore sada nećete moći da ostvarite jer će razumevanje između vas i potencijalnih partnera biti na nuli. Da ne pričam da se mogu dogoditi i nesporazumi sa ljudima sa kojima odavno sarađujete koji će vaše relacije vratiti jedan korak unazad. No, i ovaj zastoj je najaktuelniji do kraja prve polovine meseca, a onda idemo u nove radne pobede. Polje posla i novca se aktivira i odmah će se pokrenuti poslovi, naročito sa inostranstvom. To je vreme kada će se i finansijski prilivi stabilizovati i vi konačno moći da odahnete. U poslednjoj nedelji marta obratite pažnju na svoja ulaganja – teško stečeni novac je bolje staviti u štek, nego ga protraćiti na nešto što neće biti isplativo.

Zdravlje

Sunce vlada vašim poljem zdravlja i navika, a njegovo pomračenje u vašem znaku upozorenje je za sve pripadnike Riba da je vreme da se više obrati pažnja na ovaj segment. Energetski ste u velikom padu i potrebno je da promenite navike, da se zdravije hranite i da se krećete što više. Vreme je da učinite nešto za sebe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare