Zapalite lovorov list - nećete verovati šta se tada događa

Lovorov list se obično koristi za davanje arome jelu. Ali, da li ste znali da ova biljka može da uspori starenje, pomogne u borbi protiv bakterija i kod upale disajnih puteva?

Subota, 30.09.2017.

11:50

Izvor: Super žena

Zapalite lovorov list - nećete verovati šta se tada događa
Foto: Thinkstock

Podeli:

Lovorov list je biljka koja se koristi od davnina, a stari Grci i Rimljani su je čak smatrali svetom.

Osim dodatku jelima, ona se može koristiti i kao prirodno sredstvo u smirivanju raznih bolesti, poput respiratornih, kao i za usporavanje starosti, popravljanje raspoloženja, čiščenja tela, piše portal "Remedy Daily".

Pomaže pri umoru

Ukoliko osetite umor, pad koncentracije ili nedostatak snage, sve što treba da uradite je da zapalite nekoliko listića lista lovora i udišete dim koji je u prostoriji. Tako ćete umirite vaše telo i um.

Kod lupanja srca

Ako imate problem sa čestim osećajem uznemirenosti, kada vam se ubrzava puls, obavezno zapalite lovorov list. Trudite se da bude zastupljeniji i u vašoj kuhinji. Naime, ova biljka jača srce i eliminiše loš holesterol iz tela.

Čisti pluća

Dobro je znati da list lovora može da vam pomogne da izbacite sluz iz pluća. Najbolji način je da stavite sveže ili suve listove u vruću vodu i udišete paru, odnosno inhalirate se. Kod problema sa alergijama, preporučuje se mazanje ulja lovora po grudima.

Kod upale zglobova

Ukoliko vas muče bolovi u zglobovima, mažite ulje od lovorovog lišća na bolno mesto. Kod urinarnih infekcija

Kod upale bešike

Ako imate upalu bešike, prouzrokovanu infekcijom najbolje bi bilo da pomešajte prah lovorovog lista sa mlekom i popijete ovaj napitak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare