Nedostaje vam seks? Evo šta da učinite...

Brak bez seksa najčešća je pritužba klijenata koji traže pomoć stručnih savetnika, pa je zbog toga podložan mnogim iskušenjima i podloga je za neuspeh i razočaranje. Ne zavaravajte se time da možete biti najbolji prijatelji i da će vam brak potrajati.

Sreda, 04.10.2017.

16:38

Izvor: B92

Nedostaje vam seks? Evo šta da učinite...
Foto: Thinkstock

Podeli:

Seksualna želja je jaka stvar i biće zadovoljena na ovaj ili onaj način. Nakon zaljubljenosti, komplimenata i strasti na početku odnosa većina se trudi da održi iskru i hrani svoju ljubav.

Međutim, stvarni život nije toliko romantičan, a razvoj kvalitetne i zdrave veze zahteva trud i ulaganje. Pogotovo u fazi u kojoj se oboje opustite i počnete pokazivati svoje manje atraktivne strane. Potom dolazi faza u kojoj je partnerima potrebno malo više prostora za sebe i postaju ranjivi, a za to je potrebno mnogo uveravanja, razuveravanja i potvrda. Poznajete se vrlo dobro i oboje se bojite da bi ta realna slika mogla oterati partnera/ku u naručje druge/og.

Nakon što veza preraste tu fazu i evoluira, razvijete vrstu intimnosti koja odgovara i jednom i drugom. A parovi koji doguraju ovako daleko osećaju više samopouzdanja i sigurnosti.

Sada se, međutim, postavlja pitanje - kako održati ljubav na duge staze, kako ne uzimati jedno drugo zdravo za gotovo, kako postavljati zajedničke ciljeve i kako se nositi zajedno sa svim promenama?

Postajete eksperti u suživotu i znate da ste voljeni, a kada sve ide glatko, osećate intimnost, povezanost i sigurnost. S izazovima se nosite zajedno, uz podršku i razumevanje.

Međutim, kako biste došli do ovoga stadijuma, treba da prođu godine. Nije ni čudno da su uspešniji ljudi koji iza sebe imaju brak, jer imaju iskustvo, znaju šta da očekuju, ali naučili su i veštine koje im pomažu da se nose s izazovima.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izgradite dobar brak

Često razgovarajte i budite iskreni jedno prema drugome. Govorite o svojim frustracijama, o onome što vas ljuti, što vas može razočarati, o seksu, o smislu života, apsolutno o svemu.

Nemojte dozvoliti da uđete u začarani krug optuživanja - ko greši, ko je u pravu. Fokusirajte se na rešavanje problema.

Pokazujte brigu jedno za drugo. S vremenom će se promeniti i način na koji vodite ljubav. Što ste bliže jedno drugom i bolje se poznajete, strast neće odjednom narasti, jer nema više uzbuđenja koje donosi nešto novo i nepoznato. Prihvatite to. Pokušajte stvoriti nove seksualne navike, nova seksualna iskustva i nećete osetiti dosadu.

Kako osvežiti seksualni život

Seks na brzinu - Odličan način da se podsetite kako je to iskusiti brzi, žestoki, strastveni seks. Pre odlaska na posao, pre odlaska na zabavu…

Zabranjeno voće je najslađe - Seks u zaključanoj kancelariji, u zaključanom kupatilu u kući svojih prijatelja kod kojih ste došli na letovanje, u šatoru na plaži…

Romantični seks - Večera uz sveće, potpuno ste sređeni, tiho razgovarate i uživate u izlasku... Priredite ovakve intimne večeri što češće i videćete da rezultat neće izostati.

Seks pomirenja - Seks nakon žestoke svađe takođe može biti izuzetno eksplozivan i žestok.

Utešni seks - Kada ste tužni ili pod stresom, nežni seks mogao bi učiniti čuda u vašem odnosu.

Opuštajući seks - Vikendom ujutro, kada nemate obaveza i ceo dan lenčarenja je pred vama. Nakon njega - doručak u krevetu, kafa, bez žurbe, pritiska, zahteva. Samo vas dvoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.