Pogledajte mu šake: Da li on voli mršavice ili bujne žene?

Muškarci čiji je domali prst duži imaju četiri puta više šansi da završe sa damom sa oblinama, odnosno ženom klasičnih proporcija - velikih grudi, uskog struka i širih kukova. Da li će muškarac imati devojku modela je zapravo određeno još pre nego što je zapravo rođen, kako kažu naučnici.

Utorak, 02.01.2018.

14:17

Izvor: B92

Pogledajte mu šake: Da li on voli mršavice ili bujne žene?

Podeli:

Naučnici sa Medicinskog fakulteta Jagelonian u Krakovu, pronašli su 50 muškaraca čiji je domali prst duži od kažiprsta pa su ih malo ispitivali i proučavali, a i zavirili su u njihov privatan život, odnosno pogledali su im partnerke.

''Naša studija pokazuje da prednatalno okruženje kod muškarca ima uticaja na to da li će biti u vezi sa atraktivnijom i, vrlo verovatno, plodnijom ženom. Muškarci sa dužim domalim prstom su bili četiri puta češće sa ženama koje su imale uzak struk i velike grudi',' rekla je Berenika Kuna, naučnica koja je radila na istraživanju.

Ona dodaje:

''Praćenje očiju pokazuje da ptilikom procene atraktivnosti ženskog tela, muškarci se uglavnom fokusiraju na struk i grudi, a to su signali koji govore o plodnosti žene.''

Veća izloženost testosteronom u materici ima i drugih efekata. Između ostalog to znači da su ti muškarci mišićaviji, više su atletske građe, jači su i bolje se orijentišu u prostoru, što je ženama jako privlačno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.