Izbegavate da ulazite u svađu sa partnerom? Evo zašto je to loše

Ako do sada niste imali nijednu svađu ili konflikt sa partnerom, zapitajte se da li je u vašoj vezi sve u redu.

Subota, 13.01.2018.

12:48

Izvor: Super žena

Izbegavate da ulazite u svađu sa partnerom? Evo zašto je to loše
Foto: Thinkstock

Podeli:

Mnoge veze počinju savršeno. Pri zaljubljivanja, javlja se osećaj euforije zbog koga često dolazi do idealizacije partnera. Tada vidimo samo njegove najbolje osobine. Ali kada se u jednom trenutku dogodi neizbežna svađa ili nesporazum, ostajemo duboko razočarani.

Ako ulazite u vezu misleći da će stalno cvetati ruže, napravićete veliku grešku. Zbog želje da sve bude idealno, kako ste zamislili, može se desiti da stvari gurate pod tepih, trudeći se da ne uradite ili ne kažete nešto što bi potencijalno moglo da naljuti vašeg partnera, ili da vas udalji od njega. Želite da misli da ste najjednostavnija osoba na planeti, da je pronašao pravo zlato.

Ipak, pre ili kasnije, desiće se nešto što će vas izbaciti iz takta - što nećete moći da ignorišete. Pitaćete se da li ste izabrali pogrešnog, ili ste vi uradili nešto užasno loše.

Šta zapravo treba da radite?

Kada dođe do konflikta, trebalo bi da se suočite sa problemom i pomislite: 'U redu, svi mi smo ljudi. Hajde da vidimo kako da rešimo ovaj problem zajedno'.

Ljubavna veza se najviše jača izazovima. Kada se dogodi svađa između vas i partnera, zajedno razvijate veštine vezane za odnos i još više se povezujete.

Parovi koji izbegavaju konflikte osuđuju svoju vezu na propast. Evo i zašto:

- Oni žive u iluziji i sledi im u nekom trenutku razčaranje.

- Nisu ono što se predstavljaju, odnosno skrivaju pravog sebe od partnera, pa samim tim sprečavaju pravu intimnost.

- Oni uskraćuju sebi mogućnost zajedničnog učenja kako da rešavaju konflikte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare