Osećate bol u stomaku nakon intimnog odnosa? Ne ignorišite ga

Mnoge žene se suočavaju sa neprijatnim osećajem i bolom u stomaku nakon seksa. Doktori savetuju da to nikako ne zanemarujte, posebno ako je taj bol učestao.

Sreda, 28.02.2018.

10:21

Izvor: Super žena

Osećate bol u stomaku nakon intimnog odnosa? Ne ignorišite ga
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ivon Bon, ginekolog iz klinike Cystex kaže da se bol u stomaku nakon seksualnog čina obično javlja iz dva razloga.

Kada žena doživi orgazam, to je fantastičan momenat - ali imajte u vidu da orgazam izaziva kontrakcije materice, veće nego uobičajeno, što može dovesti do stomačnih bolova.

"Sperma može da iritira matericu, odosno materica reaguje pri samom kontaktu sa spermom. Samim tim, javljaju se kontrakcije materice, i upravo one se mogu manifestovati kao bol u stomaku, ističe Ivon.

Drugi izvor bola može biti reakcija žene na spermu.

*ALT

Ginekolog Tami Prins objašnjava da sperma i bakterije ulaze u mokraćni kanal tokom seksualnog odnosa, što dovodi do iritacije i bola.

"Preporučujem tuširanje odmah nakon seksa, kako biste odstranili ostatke sperme, kao i mokrenje, kako biste izbacili iz urinarnog trakta spermu i bakterije koje su možda dospele tokom seksa."

Ona takođe savetuje da pri bolovima zagrejete dobro stomak.

"Obično bol sam prođe. Ali ako je dugotrajan i često se javlja, važno je da se zakažete ginekološki pregled I konsultujete se lekarom. Ne zaboravite, seks treba da bude užitak za oba partnera, a teško je uživati u toj aktivnošću ako vam se stalno javlja bol."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare