Megan opet prekršila protokol, govorila o pravima žena

Održavanje foruma "Napravićemo zajedno promene" u organizaciji Kraljevske fondacije bilo je prvo pojavljivanje Megan Markl na ovako važnom društvenom skupu. Zajedno sa vojvotkinjom Kejt Midlton, princem Vilijamom i budućim suprugom princem Harijem, Megan je govorila o položaju žena i značaju zajedničkog nastupa.

Sreda, 28.02.2018.

15:41

Izvor: Super žena

Megan opet prekršila protokol, govorila o pravima žena
Foto: Getty

Podeli:

Ona se osvrnula na pokrete "MeToo" i "TimesUp" napominjući da vremena nisu sjajna kada je u pitanju status žena u društvu, ali da samo u borbi zajedno sa muškarcima može doći do značajnih promena i poboljšanja.

"Uradiću sve što je do mene da se žene u Engleskoj osnaže i da se njihov položaj poboljša. Treba da postanu svesne svog glasa i da ga koriste", rekla je Megan, a prenosi "Si-En-En".

Buduća članica kraljevske porodice rekla je i da jedva čeka da radi aktivnije u Fondaciji, jer je i do sada imala uspeha u humanitarnom radu, bila je posvećena borbi za prava žena još od tinejdžerskih dana.

"Ja i dalje učim, koliko god mogu samo da povećam priliku i šansu za druge", rekla je.

*ALT

Inače, i u Kraljevskoj fondaciji su rekli da se raduju što će se Megan priključiti. Ipak, ovakvo njeno istupanje još niko nije zvanično komentarisao iako bi moglo lako da se svrsta u politički govor, na koji inače članovi kraljevske porodice nemaju pravo.

Doduše, Megan nije zvanično član porodice, ali svakako njeno pominjanje pokreta i ravnopravnosti polova su klizav teren.

Naime, na prošlonedeljnoj dodeli BAFTA nagrada Kejt Midlton, prema pisanju štampe, nije obukla crnu haljinu upravo iz protokolarnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare