Želite čips kao iz restorana? Ovo je najbolji recept od dva sastojka

Ovo je jedan od najednostavnijih recepata za čips, koji ima ukus, hrskavost i aromu kao iz najeksluzivnijeg restorana. Najbolje od svega je što su vam potrebna samo dva sastojka.

Sreda, 16.05.2018.

12:12

Izvor: B92

Želite čips kao iz restorana? Ovo je najbolji recept od dva sastojka
Foto: Youtube Printscreen / TheCooknShare

Podeli:

Prema kulinarskoj internet stranici 9Honey Kitchend sve što vam je potrebno za pravljenje najukusnijeg čipsa koji ste ikada probali su krompir i biljno ulje.

Prvo isecite krompir na dva milimmetra tanke parčiće, a potom ih isperite u vodi. Sipajte čips u tiganj i prelijte vodom, a zatim ga kuvajte na visokoj temperaturi sve dok ne proključa i ne postane mekan. Kada voda proključa izvadite krompire iz tiganja, osušite ih i stavite da se ohlade u frižideru oko dva sata.

Sada sipajte biljno ulje u duboku fritezu i pržite čips oko pet minuta na 130 stepeni celzijusa. Još jednom treba da vratite krompiriće nazad u frižider i ostavite naredna dva sata dok se ponovo ne ohlade.

Zagrejte ulje ponovo, ovog puta na 180 stepeni, a potom pržite čips osam minuta dok ne dobije zlatkastu boju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare