"Pčelica" i "Super žena" misle na vas, poklanjamo dve knjige

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve zanimljive knjige o Fridi Kalo. Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Sreda, 12.09.2018.

13:07

Izvor: PR

Foto: Promo

Podeli:

Izdavačka kuća PČELICA je pokrenula ediciju knjiga NAKLON ŽENAMA, koja je posvećena svim onim ženama koje su menjale svet, o kojima su pisane knjige i snimani filmovi, a danas su oličenje upornosti, hrabrosti i inspiracija mnogima. Jedna od knjiga ove edicije posvećena je velikoj meksičkoj slikarki – Fridi Kalo, koja je jedinstvena kao umetnik, žena i ljudsko biće. Neobičnog i egzotičnog izgleda, preosetljivog umetničkog senzibiliteta, tragične životne sudbine i nadasve borbenog duha, ona već decenijama inspiriše druge stvaraoce, ali i obožavaoce koji se dive njenoj umetnosti i njoj samoj.

Knjiga Frida Kalo – živeo život, autorke Bojane Novković, predstavlja ilustrovanu biografsku knjigu koja, poštujući naučne principe pouzdanosti, doslednosti i preciznosti, donosi jednu emotivnu priču o velikoj umetnici tragične sudbine. S jedne strane, sve bitne faze života Fride Kalo obuhvaćene su ovom knjigom, a s druge strane, autorka se na nepretenciozan, ali informativan način dotakla i samog Fridinog stvaralaštva, predstavljajući najpoznatija dela i dajuću njihove opise i značenja.

Na taj način ova knjiga postaje informator za upoznavanje sa životom i stvaralaštvom Fride Kalo na opšteobrazovnom nivou i knjiga koja će svakako probuditi interesovanje, posebno kod mladih čitalaca, da se i iz drugih izvora upoznaju sa njenim životom. Ilustrator Igor Krstić svojim realističnim ilustracijama na veran način predstavlja ključne scene iz Fridinog života, a intenzivnim i živopisnim kolorom svojih ilustracija priziva u svest čitalaca egzotičnost Fridinog izgleda, ali i okruženja kome je pripadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare