Bila je fatalna dama šezdesetih, a ovako izgleda nakon 50 godina karijere

Karijeru je počela kao 16-godišnjakinja i njen zaštitni znak bile su njene velike oči, kratka kosa i duge trepavice, a manekenka Tvigi ovako izgleda danas.

Utorak, 02.10.2018.

13:44

Izvor: Veèernji.hr

Bila je fatalna dama šezdesetih, a ovako izgleda nakon 50 godina karijere
Foto: Getty

Podeli:

Ime Lesli Loson možda vam ne zvuči poznato, ali ako imenu dodamo nadimak Tvigi, prepoznaćete da je reč o poznatoj britanskoj manekenki iz šezdesetih koja je postala sinonim za mršavost, piše Večernji.hr

Karijeru je počela kao 16-godišnjakinja i njen zaštitni znak bile su njene velike oči, kratka kosa i duge trepavice i zahvaljujući androgenom izgledu njena karijera je brzo krenula uzlaznim putem.

*ALT

Postala je jedna od najtraženijih manekenki svoje generacije, a već na 17. rođendan bila je toliko popularna da joj je Šer organizovala rođendansku zabavu.

Tvigi je pokrenula trend mršavosti u modnom svetu, jer do tada su pojam lepotica bile devojke bujnijih oblina, a ova današnja 69-godišnjakinja kaže kako za njen izgled nije zaslužno izgladnjivanje, jednostavno je zahvaljujući genetici tako izgledala.

*ALT

Lesli je, nakon manekenske karijere, karijeru počela da gradi u filmskom i muzičkom svetu i čak je osvojila i dva Zlatna globusa za ulogu u seriji "Dečko", a bila je i članica rijaliti- šoua "Američki top-model".

*ALT

Tvigi je i dalje aktivna u svetu mode i bavi se dizajnom odeće, ima svoju internet-stranicu i objavila je knjigu "Twiggy in black and white", koja je postala bestseler. Prvi put se udala 1977. za američkog glumca Majkla Vajtlija, a ćerku Karli dobili su 1978. godine.

U braku su bili sve do Majklove smrti 1983. godine. Nakon toga 1984. godine udala se za glumca i producenta Lija Losona. Tvigi se, osim modom, aktivno bavi i humanitarnim radom i to pogotovo u udruženjima za žene obolele od raka dojke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.