Već 30 godina vlada Šanelom: Žena iz senke, koja je prevazišla savršenstvo

U finalu revije Šanel proleće/leto 2019, Karl Lagerfeld se pojavio sa „nepoznatom“ brinetom i pozdravio goste. Njeno ime je Viržini Vijar i nazivaju je desnom rukom dizajnera. Francuskinja zauzima položaj direktorke studija u modnoj kući.

Utorak, 30.10.2018.

17:00

Izvor: grazia

Već 30 godina vlada Šanelom: Žena iz senke, koja je prevazišla savršenstvo
foto: Getty

Podeli:

Zajedno sa Lagerfeldom, Viržini se pojavila po drugi put - njen javni debi je održan u maju, kada se stidljivo pojavila sa Karlom na stepenicama improvizovanog Šanel aerodroma.

Zapravo, Viržini radi sa Lagerfeldom skoro 30 godina.

Godine 1987. pridružila se modnom brendu Šanel kao pripravnik u odeljenju za vez, a četiri godine kasnije postavljena je na poziciju direktora.

Ona je odgovorna za implementaciju Lagerfeldovih ideja, radi sa kreativnim timom i kontroliše mnogo procesa - od kupovine tkanine do kontrole kvaliteta.

Sam Karl Lagerfeld ne prestaje sa pohvalama kada je u pitanju ova dama i naziva je ženom koja je prevazišla savršenstvo. Ponovio je to više puta i kaže da je ona ta koja udiše život u svoje ideje, prilagođava ih potrebama modernih žena i sprečava da izgube dodir sa stvarnošću.

Viržini Vijar se može sigurno nazvati oličenjem Šanel žene - ova Francuskinja izgleda opušteno i elegantno, voli džins, ležernu odeću, blejzere i jakne, a njena frizura odmah govori da je ona prava Francuskinja. U svojim retkim intervjuima, kaže da je u određenoj meri odrasla okružena modom. Njen deda je prodavao tkanine, a njena majka i baka su od ostataka volele da kreiraju odeću. Ova strast je preneta na samu Viržini Vijar. Sa 20 godina, ona i njena prijateljica osnovale su brend Nirvana i ovde su ih spasili ostaci tkanine njenog dede.

Tada se Pariz dogodio u njenoj karijeri. Krajem osamdesetih godina sarađivala je sa Borgom, pariskim kostimografom za pozorište i bioskop, a radila je na filmu „Kamil Klode“ sa Žerarom Depardjeom i Izabel Ađani, a tada je uspela da stekne praksu u Šanelu zahvaljujući komšiji. U modnoj kući gotovo su odmah primetili njene sposobnosti i već postojeće iskustvo, dok je sama Viržini Viar bila spremna da apsorbuje svaku reč Lagerfelda.

A sada, nakon trideset godina zajedničkog rada razumeju jedno drugo bez reči i ne prestaju da razvijaju univerzum koji se zove "Chanel".

L’élégance 🖤 #virginieviard #chanel #vestenoire #tshirt #chic #francais

A post shared by Chloé (@milu_dressed) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare