Otkriven lukav, ali genijalan potez princeze Dajane nakon razvoda od Čarlsa

Nakon rastanka od princa Čarlsa, ledi Dajana ostala je da živi u palati u Kensingtonu.

Četvrtak, 08.11.2018.

12:10

Izvor: Super žena

Otkriven lukav, ali genijalan potez princeze Dajane nakon razvoda od Čarlsa
foto: Getty

Podeli:

Pokojna princeza Dajana je rastankom od princa Čarlsa možda izgubila titulu princeze, ali joj je bilo dozvoljeno da ostane da živi u Kensingtonskoj palati, dok se Čarls preselio tri kilometra niže niz put.

1992. godine prinčevski par se razveo, a ledi Dajana učinila je nešto lukavo kako bi otežala Čarlsu da dođe do svojih ličnih stvari koje je ostavio u njihovom bivšem zajedničkom domu, koji je pripao njoj.

Seli Bedel Smit je u knjizi „Writing in Charles: The Misunderstood Prince“ otkrila ovaj Dajanin potez.

"Čarls je poslao svog ličnog slugu da pokupi stvari u palati u Kensingtonu. Dajana je prezirala ovog slugu i smatrala ga je siledžijom. Baš zato je odlučila da se osveti na lukav način. Na vreme je naredila da se brava na vratima promeni te sluga nije mogao da pristupi tada njenom domu“, napisala je.

Premijer Velike Britanije je u decembru 1992. godine saopštio javnosti da se Dajana i Čarls razvode, ali do zvaničnog rastanka došlo je tek 1996.

Ledi Di poginula je u saobraćajnoj nesreći u tunelu u Parizu 31. avgusta 1997. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.