Alkalna krem-supa po specijalnom receptu: Puni telo gvožđem, olakšava varenje

Priprema se veoma brzo.

Četvrtak, 08.11.2018.

14:48

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Alkalna krem-supa po specijalnom receptu: Puni telo gvožđem, olakšava varenje
foto: Thinkstock

Podeli:

Anemija zbog manjka gvožđa vrlo je česta, naročito kod žena u reproduktivnom dobu. Kako biste organizam snabdeli ovim neophodnim mineralom, predlažemo vam recept za brzinski potaž od spanaća!

Potaž ne mora da bude običan - ukus će biti zanimljiviji ako pre posluživanja dodate sveže začinsko bilje (peršun, korijander, mirođija) ili semenke lana, orahovo, bundevino ili maslinovo ulje. Kako bi bila kremastija i lakša za varenje, potaž umiksujte u blenderu.

Krem-supe su dobre i zato što ćete na malo drugačiji način uvrstiti u ishranu važno povrće. Možete da ih kuvate veče pre i nosite na posao ili podgrevate po povratku kući.

Recept koji vam prenosimo je iz knjige čuvenog doktora Stivena Domeniga "Alkalna ishrana". Krem-supi slobodno možete da dodate i malo putera ili pavlake, alkalnost se neće poremetiti.

Sastojci: 1 l vode ili bujona od povrća, 500 gr svežeg spanaća, kuhinjska ili morska so, muskatni oraščić.

U većem loncu prokuvajte vodu ili bujon. Dodajte opran spanać i kuvajte najviše minut. Izblendirajte supu dok ne postane glatka. Posolite kuhinjskom ili morskom solju i narendajte malo muskatnog oraščića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare