Savet lekara: Ovo je jedini proizvod za negu lica koji treba da koristite tokom zime

Kada je reč o nezi kože, praktično je nemoguće da preporučite jedan proizvod koji odgovara svima upravo zbog toga jer svako od nas ima različitu vrstu kože, kao i specifične potrebe.

Utorak, 20.11.2018.

14:55

Izvor: Super žena

Savet lekara: Ovo je jedini proizvod za negu lica koji treba da koristite tokom zime
Foto: Thinkstock ilustracija

Podeli:

Ipak poznati dermatolog otkriva da postoji jedna vrsta proizvoda koji odgovara svim tipovima kože, te se može reći da je svima potreban tokom zime.

Reč je o ulju za lice koje vam može mnogo pomoći u zaštiti i hidriranju kože, ali i matiranju tena.

"Kada je izloženja vlagi, vetru, odnosno zimskim uslovima, koža je podložna dehidrataciji, što može biti loše posebno u kombinaciji sa visokim temperaturama u unutrašnjosti doma, Možda mislite da će topla kupka pomoći da hidrirate kožu, ali ako biste to radili previše često možete postići suprotne efekte - da vaša koža postane iritirana i podložna pucanju, ističe dr Lortšer.

Upravo zbog toga poznati dermatolog veruje da ulja mogu biti brzo rešenje, ali i da pruži odlične rezultate 'na duge staze'.

"Ako vaša koža postane suva i hrapava na dodir, stavite ulje uveče, nakon čišćenja ili kupke, kako biste postigli hidrataciju. Ovaj sloj ulja na koži će sprečiti gubitak hidratacije", objašnjava.

I dok možda oni koji imaju problem sa masnom kožom bi radije izbegli ovaj proizvod, Lortšer ističe da su ulja posebno dobro za njih.

"Tretiranje kože ovim uljima zapravo postižete ravnotežu i štite kožu od preterane produkcije ulja. Suprotno popularnom verovanju, većina ulja odgovara masnoj koži sklonoj upali i aknama. Na primer, mineralna ulja i jojoba ulje bez sulfata su odlični", zaključuje dermatolog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare