Zahvaljujući fitnesu očuvala mladolikost: Ima 81 godinu i još traži srodnu dušu

Iako je priznala da se podvrgnula ponekoj estetskoj korekciji, veliku ulogu u njenom dobrom izgledu imaju i godine vežbanja aerobika.

Četvrtak, 20.12.2018.

14:04

Izvor: 100posto.hr

Zahvaljujući fitnesu očuvala mladolikost: Ima 81 godinu i još traži srodnu dušu
foto: Getty

Podeli:

Poznata glumica Džejn Fonda sutra slavi 81. rođendan. Zanimljivo je da se glumom u početku, kako je sama rekla, počela baviti zato što nije znala ko i šta želi da bude. U početku je prihvatala sve uloge koje su joj nudili, da bi ubrzo počela praviti svoje filmove. Među prvima u kojima je ostvarila zapažene uloge su "Period of Adjustment", "Walk on the Wild Side", "Sunday in New York" i "Barbarella".

Početkom devedesetih odlučila se na pauzu u glumi, kojoj se vratila ulogom u filmu "Za sve je kriva svekrva" u kojem je glumila uz Dženifer Lopez. Iza nje je danas više od 50 filmova, knjiga i fitnes video-materijali kojima je ostavila svoj trag u svetu šou-biznisa.

*ALT

Začetnica je plesnog aerobika

Džejn izgleda besprekorno gde god se pojavi, a česta je tema njen mladolik izgled s obzirom na godine. Iako je priznala da se podvrgnula ponekoj estetskoj korekciji, veliku ulogu u svemu imaju i godine vežbanja aerobika. Naime, Džejn je i pre nego što je fitnes bio popularan u Los Anđelesu otvorila studio koji je bio posvećen kombinaciji aerobika, gimnastike i plesa. Sve je ona sama vodila.

"Rano sam zaključila da takva vrsta vežbanja ima ogroman uticaj na moral. Red aerobika, gimnastike i plesa. I kad sam imala gomilu posla, uvek sam se oslanjala na vežbanje jer sam kasnije imala više energije, a depresija bi nestala."

*ALT

Ljubavni život holivudske dive

Osam godina dugoj vezi Džejn Fonde (81) i producenta Ričarda Perija kraj je došao u januaru ove godine, ali legendarna diva nije očajavala.

"Džejn se istinski nada da će pronaći nekoga s kim će podeliti ostatak života, ali svesna je toga i da postoji velika mogućnost da ostane sama", rekao je jednom prilikom izvor blizak glumici.

Dobitnica Oskara bila je u braku sa francuskim filmskim rediteljem Rožeom Vadimom od 1965. do 1973. godine, pa sa Tomom Hajdenom od 1973. do 1990. godine. Ali tek nakon što je ostavila trećeg supruga Teda Tarnera nakon deset zajedničkih godina, pomirila se sa samačkim životom.

"Prvi put mi je bilo sasvim u redu da budem sama," rekla je tada.

*ALT

Teški životni periodi

Jedan od najtežih trenutaka u životu bio joj je kad je ostala bez oca. U vreme njegove smrti okončala je i drugi brak, a tada je želela da odustane od glume jer u svemu više nije videla smisao. U tom periodu je postala aktivistkinja za zaštitu prirode, ali nakon perioda u kojem joj je samopouzdanje palo na niske grane, upoznala je trećeg supruga Teda Tarnera i sve je opet nekako dobilo smisao.

Džejn je šokirala sve kada je u intervjuu za časopis "Net-a-porter" otkrila da je bila silovana i seksualno zlostavljana još kao devojčica, a priznala je i da je tokom glumačke karijere doživela razne oblike seksualnog zlostavljanja.

"Dobila bih otkaz jer nisam želela da spavam sa svojim šefovima. I uvek sam mislila da je to moja krivica, da nisam uradila pravu stvar ili da sam rekla nešto što nisam smela", prisetila se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.