Ovo je lista najmoćnijih žena na svetu VIDEO

Američki biznis magazin "Forbs" objavio je listu 100 najmoćnijih žena na svetu za 2018. godinu, a srpska premijerka Ana Brnabić zauzela je 91. mesto. Osmi put zaredom kao najmoćnija žena na ovoj listi našla se nemačka kancelarka Angela Merkel.

Subota, 05.01.2019.

15:25

Izvor: B92

Ovo je lista najmoćnijih žena na svetu VIDEO
Foto: Gettyimages

Podeli:

U obrazloženju se navodi da, iako je budućnost Merkelove neizvesna, uzimajući u obzir da se neće kandidovati na izborima 2021. godine, neosporan je uticaj koji ima kao lider Hrišćanskodemokratske unije od 2000. godine i kao kancelarka od 2005.

Na drugom mestu nalazi se britanska premijerka Tereza Mej, koja je bila poslednje dve godine na naslovnim stranama zbog pokušja da spasi pregovore sa Evropskom unijom o Bregzitu.

Na trećem mestu je Kristin Lagard, direktorka Međunarodnog monetarog fonda, koja je prošle godine bila na osmom mestu "Forbsove" liste.

Na 13. mestu se nalazi hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a na 17. visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.