Super žena i "Pčelica" poklanjaju roman "Zima"

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dva romana "Zima" u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži koji pošalju ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net.

Utorak, 08.01.2019.

12:44

Izvor: B92

Super žena i

Podeli:

Pre kalendarskog dolaska zime, Pčelica je objavila četvrti, a time i poslednji deo popularne tetralogije epske fantastike za decu Patuljci i vile, autora Igora Krstića.

Zasnovana na smeni godišnjih doba i promenama koje se dešavaju u prirodi, tetralogija Patuljci i vile svoje junake, vilu Gaju Brezanu i patuljka Barbuta Riđobradog, prati iz avanture u avanturu. Na red je došla i zimska priča od koje se bukvalno ledi krv, a likovi pretvaraju u ledene kipove. Poznat po spoju epske fantastike, slovenske mitologije i bajki, Igor Krstić u svoj roman Zima unosi i elemente priče o Deda Mrazu, doduše znatno izmenjene i prilagođene potrebama žanra epske fantastike.

Pored priče koja se može čitati zasebno, nevezano za prethodne delove, roman Zima razrešava i brojene misterije iz prethodnih delova čime predstavlja i svojevrsni epilog ove tetralogije. Iako je dobro iz epizode u epizodu, po zakonima ovog žanra, pobeđivalo zlo, jedan problem je u prethodna tri romana ostao nerešen – pravo ime veštice More. Istina o njenom imenu, a time i suštini zla, ostavljena je upravo za poslednji roman ove tetralogije. O tome možete čitati u romanu Zima, koji je idealna razonoda za zimski raspust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare