Zašto je bolje biti "tatina ćerka" nego "mamin sin"?

"Žene - Ne možeš sa njima, ali ne možeš ni bez njih!", zapisao je filozof, teolog i književnik Erazmo Roterdamski.

Ponedeljak, 20.05.2019.

19:30

Izvor: novosti.rs

Zašto je bolje biti
Ilustracija / Foto: Depositphotos/PawelSierak

Podeli:

Psihijatar i psihoanalitičar Sigmund Frojd je "priznao":

"Veliko pitanje na koje nikada nije odgovoreno i na koje ni ja nisam bio kadar da odgovorim, uprkos mom tridesetogodišnjem istraživanju ženske duše glasi: Šta žena hoće?"

Pripadnice lepšeg pola su oduvek bile inspiracija muškarcima, izazivale su pažnju i budile znatiželju, ali su, čini se, i dalje umnogome ostale nedokučive. Tajanstvene. Ponekad se za njih kaže da su zapravo "jači pol", a ako i nije tako, na forumima se na duhovit način "ispreda" priča zašto je bolje biti žena.

Dame u proseku imaju duži vek, manje su "kilave" od muškaraca, lakše se bore sa virusima, promajom, umorom. Dok pričaju, mogu da rade više stvari u isto vreme, a da ne izgube fokus sa suštine.

Muškarci njima otvaraju vrata, a ne obrnuto. Imaju PMS kao izgovor za loše raspoloženje / glavobolju / "maltretiranje" partnera.

Ženske suze su u redu, muške se pripisuju kilavcima. Uvek je bolje biti "tatina ćerka", nego "mamin sin".

*ALT

Muškarci kleče pred ženama kada ih prose, a ne obrnuto. Kad su na sastanku sa dosadnim frajerom, uvek mogu da se zadrže u toaletu "popravljajući šminku" i da odu ranije - "jer ih boli glava".

Nije im potreban novi, brz auto da bi se obradovale. Isti efekat ostvaruju nove cipele.

Devojke mogu da se grle sa drugaricama, spavaju u istom krevetu i javno pokazuju ljubav, a niko neće pomisliti da su homoseksualne orijentacije.

Žene znaju da li su nekom majke i bez DNK analize.

Uvek mogu da iskoriste šarm da bi se progurale preko reda ili izbegle plaćanje kazne za brzu vožnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.