Biseksualke su otkrile šta vole kod žena, a šta kod muškaraca

Žene koje su bile intimne i s muškarcima i sa ženama imaju veće samopouzdanje i dobro se osećaju u svom telu.

Četvrtak, 20.06.2019.

13:07

Izvor: super zena

Biseksualke su otkrile šta vole kod žena, a šta kod muškaraca
Foto: gettyimages/AllaSerebrina

Podeli:

Biseksualne žene se "otvaraju" na Reditu o iskustvima upoznavanja muškaraca i žena. Ono što je počelo kao niz poprilično očiglednih zapažanja o fizičkim razlikama između njihovih tela - "žene su mekše" - uskoro se pretvorilo u poprilično zanimljivu raspravu o dvostrukim standardima i telesnoj pozitivnosti.

"Ovo može biti lično iskustvo, a ne ono koje je primenjivo na sve biseksualne žene, ali osećam manje samopouzdanja i osećam se lošije u svom telu kad sam sa muškarcima, nego sa ženama u početku veze. Danas žene osećaju veliki pritisak da izgledaju na određeni način i da konstantno budu doterane. Viđala sam se sa više muškaraca koji ne shvataju koliko su ta očekivanja nerealna i koliko je zaista nemoguće da ih žene stalno dosežu. S druge strane, žene imaju više razumevanja, jer su takođe - žene. To zajedničko iskustvo znači da mi je prijatnije da budu nesavršene pred njima u ranijim fazama veze", napisala je jedna korisnica.

Međutim, neke žene su priznale da imaju različite kriterijume kad je reč o onome što smatraju atraktivnim kod žena, u odnosu na isto to kod muškaraca.

"S druge strane, kao biseksualna žena definitivno primećujem da me kod žena privlači više nesavršenosti, nego kod muškaraca. Mislim da su muška tela seksi kada izgledaju kao idealizovana medijska verzija onoga kako seksi muškarci izgledaju, ali mi se sviđa mnogo više različitih tipova ženskih tela. Sigurna sam da je to samo zato što sam ja žena koja voli sebe sa svim svojim nesavršenostima, ali definitivno mislim da je to zanimljivo", rekla je druga korisnica.

Emocionalno govoreći, brojne komentatorke kažu da im je lakše da budu intimne sa drugim ženama, nego s muškarcima.

"Otkrila sam da mi je lakše da se identifikujem sa ženama i da se s njima povežem kroz slična iskustva, nego s muškarcima. Takođe sam otkrila da više uživam u seksu sa ženama, nego s muškarcima jer su osećajnije“, napisala je treća korisnica.

Što se tiče seksa, mnogi muškarci treba da poboljšaju svoj "performans" kad je reč o zadovoljavanju potreba svojih partnerki.

"Otkad sam se pomirila sa svojom seksualnošću, počelo je da mi smeta što muškarci svoj orgazam doživljavaju kao kraj seksa“, napisala je jedna korisnica.

Druga je dodala da žene obično imaju drugačije "običaje" u spavaćoj sobi - veći fokus na predigri i njihov vlastiti omiljeni redosled za određene seksualne radnje.

S druge strane, ispostavilo se da su muškarci mnogo otovreniji kad flertuju.

"Smatram da su žene obično mnogo osetljivije u početku, tako da je mnogo teže razlikovati da li im se sviđate na prijateljski ili na zavodljiv način. Koketiraš li sa mnom ili si samo pristojna? Sviđaju li ti se žene? Neverbalna komunikacija ume da bude teška", zaključila je korisnica, piše Men's Health, a prenosi 24sata.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.