Arči kršten na privatnoj ceremoniji, kraljica nije prisustvovala

To je bio veliki dan za najmlađeg člana kraljevske porodice. Arči Harison Mauntbaten-Vindsor kršten je u subotu na maloj privatnoj ceremoniji u dvorcu Vindsor.

Nedelja, 07.07.2019.

11:25

Izvor: Super žena

Arči kršten na privatnoj ceremoniji, kraljica nije prisustvovala
Foto: Getty/WPA Pool / Pool

Podeli:

Sina britanskog princa Harija i njegove supruge Megan Markl, dvomesečnog Arčija, krstio je kanterberijski nadbiskup Džastin Velbi. Fotografija roditelja koji drže malog Arčija brzo je obišla svet.

Arči je, u skladu sa kraljevskom tradicijom, poprskan vodom iz reke Jordan nad nad krstionicom Lili Font, gde su kraljica Viktorija i princ Albert krstili svoje prvo dete Viktoriju 1841. godine, prenosi Entonline.

Arči je bio obučen u ručno rađenu repliku kraljevske haljinice za krštenje.

Među uzvanicima su bili princ od Velsa Čarls i vojvotkinja od Kornvola Kamila, vojdvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Vilijam i njegova supruga Ketrin. Još ranije je saopšteno da kraljica Elizabeta neće prisustvovati krštenju zbog ranije zakazanih obaveza.

Krštenju je prisustvovala i Meganina majka Doria Ragland.

Mediji nisu bili pozvani, a par nije ni otkrio ko su bili kumovi malom Arčiju. Ipak, razočaranim Britancima, koji su se nadali da će krštenje kraljevske bebe moći da gledaju na TV, pružili su mali uvid u događaj, objavivši na Instagramu dve fotografije sa krštenja.

Arči je rođen 6. maja i sedmi je u redu za nasleđivanje britanskog trona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare