Ovo su modni mitovi koje bi trebalo potpuno da zaboravite

Neki (navodni) zakoni mode postoje u našim glava, čini nam se, oduvek...

Nedelja, 28.07.2019.

16:52

Izvor: Super žena

Ovo su modni mitovi koje bi trebalo potpuno da zaboravite
Ilustracija / Foto: Depositphotos/innervision

Podeli:

Međutim, kada malo bolje razmislimo, oni baš i nemaju neku osnovu. Neki su čak i sušta suprotnost onoga što tvrde. Ovo su neki od njih:

Mit: Određeni komadi dobro stoje samo mršavim i visokim devojkama.
Istina: Ako vam nešto ne stoji, u 99 odsto slučajeva razlog je što vam taj stil ili kroj ne odgovaraju.

Mit: Dezeni sa velikim detaljima namenjeni su krupnijim ženama, i obrnuto.
Istina: Ovaj mit se svodi na prethodni – dobar dezen je dobar dezen, bez obzira na veličinu. I da, to uključuje i horizontalne pruge!

Mit: Kol’ko para, tol’ko muzike.
Istina: Cena nije nužno pokazatelj kvaliteta – modne kompanije vam ne naplaćuju vrednost samog proizvoda, već onoliko koliko misle da ste voljni da date. Najbitnije je umeti da napravite razliku između nečega što izgleda jeftino i nečega sto izgleda skupo, bez obzira na to da li su u pitanju odeća, cipele ili aksesoari.

Mit: U središtu odevne kombinacije trebalo bi da se nadje samo jedan stejtment komad.
Istina: Iako je dobra ideja suprotstaviti neutralne komade onim upečatljivim, to ne znači da se morate ograničiti samo na jedan takav komad. Jednostavno ih rasporedite tako da ne izgledaju nagurano na jedno mesto. Osim ako baš ne želite da postignete takav efekat.

*ALT

Mit: Struk i ženstvenu figuru najbolje ćete istaći kaišem.
Istina: Iako jeste tačno da ćete kaišem vizualno podeliti figuru na pola i istaći obline, niko ne kaže da taj efekat možete postići jedino na taj način. Mnogi odevni komadi pružaju isti efekat zahvaljujući kroju ili rasporedu boja, stvarajući optičku iluziju. Ili jednostavno skrenite pažnju na svoj struk na neki drugi način, reicmo kratkom kožnom jaknom koju ste odenuli preko haljine.

Mit: Najpametnije je ulagati u klasične komade za vremena, a ne ono što je u trendu.
Istina: Najpametnije je ulagati u ono što vam se najviše sviđa i što ćete najviše nositi. Ni odeća klasičnih krojeva ne traje večno a, uostalom, lako ćete opet doći do nje kada vam dosadi ona u trendu.

Mit: Visoke potpetice sofisticiranije su od baletanki.
Istina: Uđite u bilo koji šoping centar i videćete da je sve isključivo pitanje stava. Tačno je da štikle menjaju držanje, ali isti efekat možete ostaviti tako što ćete zabaciti ramena unazad, podići bradu i isturiti grudni koš. A to možete i bosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.