Ako vam zatreba lubrikant, ovo je najbolja zamena

Postoje situacije kada vam treba lubrikant sada i odmah. Sigurno nećete usred akcije da se obučete i trčite do obližnjeg marketa koji radi da kupite lubrikant.

Utorak, 30.07.2019.

12:44

Izvor: super zena

Ako vam zatreba lubrikant, ovo je najbolja zamena
Foto: Depositphotos/idal

Podeli:

Umesto toga idite u kuhinju i pogledajte da li se u njoj nalazi neka od sledećih namirnica:

Maslinovo ulje

Danas gotovo svaka kuća ima maslinovo ulje. Iako je bezbedan za vaginalni i analni seks, ipak neke činjenice morate da znate. Lubrikanti na bazi ulja mogu da oštete kondom, pa postoji šansa za neželjenu trudnoću ili prenos neke polno prenosive bolesti. Neka vam to bude baš hitna mera kada nemate kud drugo.

Kokosovo ulje

Ovo je još jedna prirodna zamena za lubrikant, ali nosi sa sobom isti rizik kao i maslinovo ulje. Može da naruši pH vrednost i da dovede do neke gljivične infekcije. Mnogi muškarci preferiraju ovu zamenu za lubrikant, jer pored toga što je odličan lubrikant ima sjajan miris i ukus.

Ulje sa vitaminom E

Neki ljudi koriste ovo ulje za negu kože, ali i kao zamenu za lubrikant. Sve smo vam već rekli o ulju kao lubrikantu, pa da se ne ponavljamo. Samo oprez, oprez i oprez.

Aloja vera

Da postoji takmičenje u tome koji lubrikant je najbolji, aloja vera bi bila pobednik, piše MensHealth. Možete da je koristite uz kondome od lateksa, a čak i sprečava pojavu gljivičnih infekcija. Jedini problem je u tome što morate da koristite 100 odsto čistu aloju veru. Neretko se dešava da neko odreaguje na ovu supstancu, zato, pre upotrebe isprobajte malu količinu na vašoj koži da vidite kako ćete odreagovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.