"Pre dva meseca sam se probudila i saznala da sam bolesna"

Glumica je otkrila da se pre dva meseca probudila i saznala da ima celijakiju.

Petak, 11.10.2019.

11:32

Izvor: B92

Foto: Gettyimages/Christopher Polk

Podeli:

Kristen Bel saznala je šokantne vesti vezane za njeno zdravlje kada joj je doktor rekao da je obolela od celijakije.

"Probudila sam se pre dva meseca i saznala da ima ovu bolest. Ne znam šta se to dešava“, rekla je Kristen.

Ona se obratila za pomoć homeopatskom lekaru koji se bavi spojem istočnjačke i zapadnjačke medicine.

"Rekla mi je da imam genetski marker za bolest celijakiju. Pitala sam je kako to misli. Sve što sam ja jela je baget", rekal je glumica.

Ona je unos ugljenih hidrata opravdala potrebom i obavezom da dnevno nauči 11 strana teksta, a to ne može ako po ceo dan jede spanać i piletinu. Zato joj je i najmanja naznaka da ima ovu bolest zazvučala strašno. Zbog toga je bila mnogo nervozna.

Celijakija je autoimuni poremećaj kada je imuni sistem abnormalno osetljiv na gluten, protein koji se nalazi u pšenici, raži i ječmu. Prevelika aktivnost imunog sistema uzrokuje zapaljenje što dovodi do ozbiljnih neželjenih pojava u telu.

Njen suprug Daks Šepard ima takođe autoimunu bolest, psorijatični artritis i zna da ima problem sa glutenom. Kako nije dosledan u zabrani da ga unosi u organizam, cela porodica se hrani sada namirnicama koje ne sadrže gluten, piše Womanshealthmag.

Kristen nije jedina 39-godišnjakinja koja se suočava sa alergijama u zrelijim godinama u životu. Doktor joj je otkrio da se mnoge alergije mogu prvi put javiti u kasnim tridesetim godinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.