Kada vam gosti dođu u posetu bolje da vam je kuća sređena: Ovo prvo primete i to za 8 sekundi!

Svi znamo da je prvi utisak često presudan, ali to ne vredi samo pri upoznavanju novih osoba, već i prilikom pozivanja gostiju.

Utorak, 29.10.2019.

09:54

Izvor: Super žena

Kada vam gosti dođu u posetu bolje da vam je kuća sređena: Ovo prvo primete i to za 8 sekundi!
Foto: Depositphotos/IgorVetushko

Podeli:

Istraživanje je pokazalo da je ljudima potrebno samo 38 sekundi da uoče sve sitnice u vašem domu i počnu da vas osuđuju.

Istraživanje koje je "Independent netvork" sproveo na 2.000 ljudi otkrilo je da tri četvrtine ispitanika pri prvom ulasku u nečiju kuću prvo primeti miris. Za to im treba samo osam sekundi!

Osim mirisa, primećuju temperaturu i to jeste li ili niste usisali kuću, piše Index.hr. Tri od svakih deset ispitanika izjasnilo se kako nikad ne bi iskreno priznali domaćinu šta zaista misle o njegovom domu.

Brojni ispitanici su otkrili da osećaju pritisak kad im dolaze gosti, a čak 86 odsto njih priznalo je da detaljno pospreme kuću pre nego što im dođu gosti.

Na posetioce takođe zna da utiče i udobnost nameštaja i to koliko ga održavate, prljavi prozori, knjige, boja zidova i prašina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare