Kada je pravo vreme da ostanete u drugom stanju: Od godišnjeg doba pa sve do poklapanja rođendana

Odluka o zasnivanju porodice je veoma velika i važna, a jednom kada je donesete važno je i da znate u koje doba godine je najbolje začeti dete.

Ponedeljak, 25.11.2019.

17:53

Izvor: Super žena

Kada je pravo vreme da ostanete u drugom stanju: Od godišnjeg doba pa sve do poklapanja rođendana
Foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy

Podeli:

Svakako, retko se desi da planirana trudnoća bude "isplanirana do kraja", ali ukoliko imate retku privilegiju biranja, razmotrite sledeće stvari. Ukoliko želite da rodite u ranu jesen, uzmite u obzir da ćete poslednje mesece trudnoće provesti izloženi visokim temperaturama, što može biti veoma mučno i neugodno. Mnoge žene biraju da rode na proleće jer izbegavaju trudnoću tokom letnjih meseci. Sve zdravstvene probleme lakše je savladati kada je napolju malo svežije. Još jedan važan faktor koji morate uzeti u obzir kada planirate začeće porodice jeste vaše zdravlje. Patite li od depresije ili poremećaja ponašanja uzrokovanim promenom godišnjeg doba? Ukoliko je odgovor da, možda treba da razmislite o tome da tempirate svoju trudnoću tako da se ne poklapa sa zimskim periodom, jer "zimska depresija" može ozbiljno da utiče na vas, a to u kombinaciji s hormonskim promenama koje se dešavaju u trudnoći nije dobra stvar ni za vas, a ni za vašu bebu. Neki žele da rode u mesecu kada većina porodice slavi rođendane, piše Klix.ba, dok drugi žele obrnuto. Ima i onih koji ne žele da se rođendan deteta poklapa s praznicima, tako da je važno da pažljivo pogledate kalendarske stranice i zaključite koji vam datum najviše odgovara. Uzmite u obzir i posao kojim se bavite, računajte na to da ćete morati da uzmete porodiljsko odsustvo kada rodite i da ćete biti odsutni s posla nekoliko nedelja ili meseci. Ako vaš posao cveta u letnjoj sezoni, onda računajte na to da bi bilo najbolje da zatrudnite krajem proleća kako biste rodili početkom godine i bili spremni za posao početkom leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare