Stvari bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život, a uništavaju kožu

Čistite i negujete kožu svakodnevno, pazite na ishranu, ali i dalje ste frustrirane zbog bubuljica i mitisera koji se neprestano pojavljuju na vašem licu.

Subota, 07.12.2019.

13:09

Izvor: Super žena

Stvari bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život, a uništavaju kožu
Foto: Depositphotos/valuavitaly

Podeli:

Nažalost, uz higijenu i ishranu postoje mnogi uzroci koji utiču na vašu kožu i uništavaju je. Ove tri stvari većina vas koristi svakodnevno, a nismo ni svesni koliko štete našoj koži nanose.

Jastučnica

Redovno menjanje jastučnice veoma je važno za čistoću lica. Tokom noći mrtve ćelije lica same se odstranjuju s lica u velikoj količini, a završavaju, pogađate, na jastučnici. Kako ne biste noćima spavale na površini punoj bakterija, savetujemo vam da jastučnicu promenite dva puta nedeljno.

Tastatura računara

Ne biste verovale, ali tastatura računara može da sadrži i do 20.000 puta više bakterija od daske na WC šolji! Sam ovaj podatak trebao bi da vam bude dovoljan znak upozorenja da tastaturu čistite barem jednom nedeljno kako zbog neprestanog kontakta ruku s njom i licem ne biste završile s upalnim bakterijskim procesom akni.

Mobilni telefon

Osim zbog bakterija, preduga upotreba mobilnog telefona nije dobra za vašu kožu i zbog zračenja koje može uzrokovati prerano starenje, piše Index.hr. Takođe, kada koristite mobilni u tamnijoj prostoriji, što je više moguće smanjite svetlo kako ne biste škiljile i tako podsticale stvaranje bora oko očiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare