Junetina s crvenim kupusom FOTO

Ne znate šta ćete za ručak? Probajte ovu ukusnu junetinu sa kupusom

Petak, 03.01.2020.

15:47

Izvor: B92

Junetina s crvenim kupusom FOTO
Valentin Danevski ©24Kitchen

Podeli:

Priprema

Dobro zagrejte tiganj sa 20g maslaca i 2 supene kašike maslinovog ulja. Dodajte pola čena belog luka i na pola isečene glavice prokelja i luk koji ste prethodno iseckali na tanke polumesece.

Posolite i pobiberite junetinu sa obe strane. Prelijte maslinovim uljem i dobro namažite meso.

Stavite meso u tiganj i zapecite sa obe strane, da dobijete zlatnobraon boju. Nakon toga stavite tiganj u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 6-7 minuta. Ostavite meso 15 minuta da se ohladi.

U dobro zagrejanu šerpu sipajte sitno na ivice iseckan kupus. Dodajte 40g maslaca i 50ml svežeg mleka, ½ čena belog luka i zvezdicu anisa. Promešajte.

Dodajte sirće i kuvajte dok ne smekša. Nakon toga izvadite anis i pasirajte kupus. Ocedite mešavinu finom cediljkom.

Ostalu mešavinu u cediljci sipajte u pleh, preko papira za pečenje, i rasporedite u tankom sloju. Posolite prstohvatom soli i pecite 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Ostavite čips od kupusa da se dobro ohladi.

Za čips od povrća, oljuštite povrće. Iseckajte na tanke, dugačke tračice uz pomoć ljuštilice za povrće. Posolite i pobiberite.

Zagrejte 1-2 prsta ulja u šerpici i propržite povrće dok ne postane hrskavo. Izvadite ga na kuhinjski ubrus.

Posolite krupno iscepkano lišće kupusa i ispržite ga u ulju u kom ste pržili čips od povrća.

Rasporedite tanak sloj pirea crvenog kupusa na sredini tanjira. Na jednom kraju, preko pirea, poređajte nekoliko komada junećeg filea. Garnirajte lukom, čipsom od kupusa, paškanatom, šargarepom i tikvicom.

Prelijte malo sosom od mesa.

*ALT

*ALT

*ALT

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare