Pet zdravih kašica koje možete da napravite brzo i lako

U današnje vreme, zalogaj prve kašice se smatra velikim događajem, a neki roditelji čak prave i mala slavlja povodom toga. Zbog toga je jako važno od čega će kašica biti napravljana, a najvažnije je da to bude zdravo.

Ponedeljak, 27.01.2020.

14:43

Izvor: Super žena

Pet zdravih kašica koje možete da napravite brzo i lako
Foto: depositphotos/ gresey

Podeli:

Prvi izbor za koji se roditelji odlučuju jesu kašice od voća i povrća, a potom se polako uvodi izmiksano meso i slični dodaci.

Kašice su izvrsna opcija za bebe jer ih je lako pripremiti, a možete da ubacite veliku količinu zdravih i korisnih namirnica u samo jednu posudu. Ako planirate zdrav jelovnik, ovo je predlog za pet recepata za bebe koji su jednostavni i veoma ukusni, a primereni su za bebe starije od 6 meseci.

Kašica od jabuke

Sastojci: 1 kašika zobi, 2 dl mleka, 1 jabuka, 2 kašike meda, 1 kašika mlevenih oraha, prstohvat soli.

U posudi zagrejte mleko i dodajte zob. Kad prokuva sklonite ga sa ringle i dodajte prstohvat soli, po potrebi dodajte još mleka, odnosno zobi. Mešajte 7-8 minuta dok ne dobijete glatku smesu. Možete i da pričekate da se malo ohladi, pa staviti u blender. Dodajte izrendanu jabuku i med. Pospite mlevene orahe na vrh i sve to sjedinite.

Kašica od brokolija, tikvica i karfiola

Sastojci: 1 veća tikvica, 2 brokolija, 100 g karfiola, 2 krompira.

Operite povrće, naseckajte na kockice i skuvajte na pari. Ostavite da se malo ohladi, zatim stavite u blender i dodajte malo vode od kuvanja da dobijete glatku smesu. Ako želite da poboljšate ukus, dodajte malo mleka.

Kašica od banane i kokosa

Sastojci: 1 dl vode, 1 čoljica kuvane zobi, 1 banana, 2 kašika kokosovog brašna, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica muškatnog oraščića.

Zagrejte vodu u posudi dok ne prokuva, zatim dodajte zob, bananu, kokos i muškatni oraščić. Kuvajte i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sklonite sa ringle i pospite cimetom.

Kašica od breskve ili kajsije i riže

Sastojci: 3 dl vode, 2 dl kokosovog mleka, 4 breskve ili kajsije, 1 šoljica riže, 1 kašičica cimeta, 1 kašika vanile ili ekstrakta

U jednoj posudi skuvajte rižu, a u drugoj kuvajte oguljene breskve i dodajte cimet. Kad se malo ohladi, stavite breskve u blender, dodajte malo kokosovog mleka da dobijete glatku smesu. U blenderu breskvama dodajte rižu, kokosovo mleko i vanilu i dobro izmešajte. Poslužite i pospite cimetom.

Kašica od šargarepe i bundeve

Sastojci: 2 šargarepe, 1 bundeva, 3 slatka krompira (po želji)

Uklonite koru bundeve i očistite od koštica, a šargarepu operite i ogulite. Ako koristite krompir, ogulite ga i sve naseckajte na kockice. Stavite u vruću vodu i ostavite da se kuva 10-ak minuta. Kad omekša, zgnječite rukom ili u blenderu. Po želji dodajte pola kašičice začina (kumina, soli ili nečeg drugog) i dobro promešajte.

Sve kašice možete da premestiti u posudice i da ih odložite u frižider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare