Ne bacajte ga: Evo nekoliko predloga šta da radite ako ste kupili neudobni kauč

Ako prekršite glavno pravilo kod opremanja stana i kupite kauč za koji ne postoje recenzije ili mogućnost da ga probate, možete opasno da pogrešite. Čitalac apartmenttherapy.com je tako na internetu nabavio kauč koji je tvrd kao stena.

Ponedeljak, 10.02.2020.

14:10

Izvor: Super žena

Ne bacajte ga: Evo nekoliko predloga šta da radite ako ste kupili neudobni kauč
Foto: depositphoto/AndreyPopov

Podeli:

Pošto nije postojala mogućnost da ga vrati, niti je u mogućnosti da kupi novi, obratio se nekolicini pouzdanih dizajnera šta da radi s njime. Evo nekoliko caka kako da vaš komad nameštaja postane malo udobniji.

1. Ako su vam jastuci na sofi preteški i tvrdi, možete ih učiniti mekšima pomoću novih umetaka za jastuke.

"Ako vraćanje kauča nije opcija, možete da izvadite jastuke i zamenite ih punjenim jastučićima od pene koji možete naći kod tapacira ili ponekad na internetu, preporučuje dizajnerka Danijel Rolins.

"Ako je problem što je sofa premekana, kao brzo rešenje, možete da obložitite penu pločom koju ćete iseći po veličini i dodati je ispod jastuka."

2. Dodajte ovčiju kožu

Ako nemate dovoljno da presvlačite kauč, razmislite o tome da dodate neki materijal na delove na kojima najviše sedite kako biste ublažili tvrdoću.

"Nabacite prostirku od ovčije kože kako biste dali dodatnu toplinu i omekšali ga", predlaže dizajner Monika Ros. Ako vam je ovčija koža previše skupa, pokušajte s veštačkim krznom ili debelim ćebetom koje možete da savijete i ugurate u sedište kauča.

*ALT

3. Uložite u ukrasne jastuke

Ne prave se svi jastuci isto. Ako imate neudoban kauč, uložite u kvalitetne jastuke kako biste postigli udobnost.

"Veliki, lepršavi jastuci sa umecima od perja jednostavan su način da se vaš kauč omekša", rekla je dizajnerka Megi Grifin. Nagomilajte ih i ne bojte se da će vam biti neudobno kako god da se namestite.

4. Prodajte ga

Nažalost, najbolja i poslednja stvar je da probate da preprodate neudobnu sofu! Zapamtite da verovatno nećete dobiti onoliko koliko ste dali kad ste je kupili, ali bolje išta nego ništa. Sledeći put kada kupujete preko interneta, obavezno kupujte sa mesta koje ima politiku povraćaja - ili iz prodavnice ili salona iz stvarnog života u kojem možete i da vidite i posedite na nameštaju koji biste da kupite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare