Holivudska glumica u provokativnom i moćnom snimku: Budi dama, pokrij ožiljke, obrij pazuhe! VIDEO

"Nemoj da kažeš ne. Nemoj da kažeš da. Samo budi dama", govori holivudska glumica Sintija Nikson.

Utorak, 25.02.2020.

14:07

Izvor: Super žena

Holivudska glumica u provokativnom i moćnom snimku: Budi dama, pokrij ožiljke, obrij pazuhe! VIDEO
Foto: Getty/Larry Busacca / Staff

Podeli:

"Nemoj da budeš previše debela. Nemoj da budeš premršava. Nemoj da jedeš ugljene hidrate. Moraš da smršaš. Izgledaš kao kostur. Zašto samo ne pojedeš nešto?", nastavlja Niksonova, koja na sebi ima tamno odelo.

Video-snimak koji je objavio magazin "Girls.Girls.Girls" za kratko vreme postao je viralan. U ovom provokativnom video-snimku smenjuju se montaže različitih žena i ženskih tela, događaja, reklama, poznatih ličnosti, dok Niksonova recituje pesmu koju je napisala Kamil Rejnvil 2017. godine.

Pesma direktno govori o tome kako je biti žena i neprestano ispunjavati tuđa očekivanja, kao i kontradiktornostima koje može da čuje tokom svog života, kao i o društvenom pritisku koji je na svakoj ženi, kako treba da se ponaša i kako treba da izgleda.

Video-snimak prikazuje kontradiktorne načine na koje žena treba da se predstavi svetu kako bi je društvo prihvatilo. Međutim, kao što ovaj video-snimak ali i pesma ističu, to je nemoguća misija, nijedna žena ne može nikada biti dovoljno dobra, šta god da uradi.

"Ukloni dlake. Obrij noge. Obrij pazuhe. Obrij bikini zonu. Depiliraj lice. Depiliraj ruke. Depiliraj obrve. Ukloni nausnice. Pokrij ožiljke. Pokrij strije. Napumpaj usta", samo su neke od reči koje čujemo dok se smenjuju prikazi tela žena koje su preživele rak dojke, montaža Harvija Vajnstina, našminkanih devojčica, ali i uspešnih hrabrih žena koje javnost smatra "problematičnim".

Video-spot je režirao Pol Meklejn.

Bivša zvezda serije “Seks i grad” je u braku sa aktivistkinjom Kristinom Marinoni od 2012. godine i sa njom ima jedno dete. Niksonova ima dvoje dece iz prethodnog braka sa fotografom Denijem Mozesom.

Niksonova se 2018. kandidovala za guvernerku države Njujork, dok ove godine podržava Bernija Sandersa u predsedničkim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.