Izbegnite da radite sledeće stvari ako želite vezu s razvedenim muškarcem

Od razvoda ljudima često ostanu razne frustracije koje mogu negativno da utiču i na buduće veze.

Sreda, 11.03.2020.

20:00

Izvor: super zena

Izbegnite da radite sledeće stvari ako želite vezu s razvedenim muškarcem
Foto: depositphoto/ArturVerkhovetskiy

Podeli:

Your Tango prenosi iskustvo devojke koja je napravila nekoliko velikih grešaka kada je započela vezu s razvedenim muškarcem. Iz njenog primera mogli biste mnogo da naučite.

Ignorisanje njegovog mišljenja o deci

Vezu s muškarcem koji ima decu treba započeti s otvorenim kartama.

"Iako je rekao da želi decu, s vremenom su se stvari promenile, a ja sam ignorisala njegove signale. Imao je dvoje dece iz prvog braka, a onda je rekao da bi želeo jedno sa mnom. Ubrzo sam shvatila da je promenio mišljenje", objašnjava devojka.

Umesto tumačenja znakova, trebalo bi da se suočite s problemom, naročito ako partner već ima decu. Korisno je već na početku saznati da li imate iste planove oko proširenja porodice.

Učestvovanje u svađi s bivšom suprugom

Pre nego što započnete vezu s razvedenim muškarcem, trebalo bi da proverite kakve su njegove emocije prema bivšoj ženi.

"Imala sam osećaj da sam deo njihove veze. Stalno bi pričao o njoj. To izazove veliku napetost, a onda se odražava na kvalitet naše veze i donosi stres", navodi devojka u svojoj ispovesti.

*ALT

Ovakve situacije mogu da se izbegnu ako partner samostalno rešava problem iz prošlosti.

Brza odluka o zajedničkom životu

Pre nego što spakujete kofere, treba da procenite da li vredi da provedete ostatak života s takvom osobom. Bolje da sve opcije budu otvorene, nego da donesete konačnu odluku koja će da izazove kajanje.

"Kada smo odlučili da započnemo zajednički život, preuzeli smo puno novih uloga. Preuzela sam odgovornost za kuću i poželela da upoznam njegovu decu. Ipak, nismo provodili više vremena zajedno, što je donelo dodatni stres", objašnjava ona.

Nekada je odvojeni život mnogo bolji za vezu. Zajednički život podrazumeva niz novih uloga, a mnogi ljudi nisu spremni za velike promene.

Razlike u finansijskom statusu


Provera materijalnih mogućnosti je ta koja treba da odredi možete li da uživate u zajedničkoj zabavi.

"Imao je slabija primanja, a morao je da plaća alimentaciju. To je ograničilo broj aktivnosti pogodnih za zajedničko uživanje. Htela sam više da putujem, pa sam na putovanja odlazila sama. Platila bih samo kada bi hteo da krene sa mnom", navodi devojka.

Muškarci su nekada vrlo osetljivi kada je reč o primanjima, pa im ponos ne dopušta da žena plaća umesto njih. Kada su primanja partnera približna, onda je i manje problema zbog novca.

*ALT

Manjak kvalitetnog vremena

Dogovor o zajedničkom vremenu mora da bude postignut. Kada muškarac ima obaveza oko dece iz prvog braka i problema koji se nastavljaju nakon razvoda, partnerka nekada pomisli da gubi vreme s njim.

"Bio je to veliki izazov, jer je partner radio noćnu smenu. Vikendom je želeo da bude s decom, pa smo mnogo slobodnog vremena proveli odvojeno", objašnjava devojka.

Deca jesu prioritet, ali se loša organizacija vremena odražava na kvalitet veze nakon razvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.