Kakvo će vam biti proleće 2020? Jarčevima, Rakovima, Ovnovima i Vagama pada teret s leđa

U susret mnogima najdražem godišnjem dobu, donosimo analizu nebeskih uticaja kakvo nas proleće očekuje?

Nedelja, 22.03.2020.

09:00

Izvor: ehoroskop.net

Kakvo će vam biti proleće 2020? Jarčevima, Rakovima, Ovnovima i Vagama pada teret s leđa
Foto: stockasso /depsoitphotos

Podeli:

Proleće 2020. doneće tek jedno pomračenje na nebu (i to tek pri kraju proleća), što znači da će u nekom dubljem smislu biti stabilno ili će se događaji koji su se već pokrenuli, samo nastaviti očekivanom putanjom.

Najmarkantija promena na nebu dogodiće se na samom početku proleća, odnosno 22. marta 2020. kad će Saturn, nakon više od pune dve godine, napustiti znak svog sedišta (u kom je izuzetno snažan) – Jarca, te preći u znak Vodolije. Ovde će boraviti baš celo proleće, da bi se 3. jula opet retrogradno vratio u Jarca.

Proleće sa Saturnom u Vodoliji doneće sigurno olakšanje Jarcima i dugoočekivan predah od mnogih napora kroz koje su gradili dela koja će za njih imati posledice za decenije njihova života. Stoga će gotovo svi kardinalni znaci (Jarčevi, Rakovi, Ovnovi i Vage) osećati kao da im je neko maknuo teret s leđa i doživeće svo proleće kao otvarenje duše k novim prilikama, lakoći i boljem raspoloženju uopšteno. Za mnoge će to biti zaista pravo pravcato proleće.

Dodamo li tome da će Jupiter boraviti u Jarcu, za očekivati je da će Jarčevi tokom proleća zaista prodisati punim plućima, dok će ostali kardinalni znaci bez obzira na olakšanje, povremeno upadati u zamke nerealnih procena ili samohvale bez argumenata, pa neka i dalje proveravaju činjenice. Čak i onda kad im se sve čini daleko lakše nego do nedavno.

S druge strane, Vodolije će postati zatvorenije i počeće da se bave nekim ozbiljnim, turobnijim temama. Vrlo je verovatno da će im tokom proleća biti najavljene neke životne teme koje bi najradije izbegle, ali će kasnije njima morati da se pozabave, htele to ili ne. Zato je važno da odmah, u startu, sve shvate najozbiljnije i podjednako zrelo pristupe svemu što im život donese ili otvori, pa makar to bilo i neprijatno. Ostali fiksni znaci (Lavovi, Škorpije i Bikovi) počeće da se suočavaju s nekim preprekama na koje možda nisu bili spremni, ali moraće da im pristupe efikasno i sa strpljenjem.

Ono što će još posebno obeležiti ovogodišnje proleće jest dugi boravak Venere u znaku Blizanca, i to od 4. aprila do 8. avgusta 2020., a koja će od 14. maja do 26. juna biti u retrogradnom hodu. U prevodu, Venera će sigurno oplemeniti ovaj znak i sve one koji tu imaju podznak ili pak neke značajnije planete. Svi takvi biće privlačni drugima i raspoloženi za ljubav, lakše će komunicirati i uspostavljati odnose u svakom pogledu, pa i u poslovnom, dok bi u periodu retrogradnosti Venere trebalo da rešavaju neke stare zaostale priče povezane s emocijama ili će analizirati svoja osećanja da bi kockice složili na nov način. Nije isključeno ni da se pojavi neki ljubavni lik iz prošlosti, a sve kako bi se razbistrila njegova (njena) uloga i uticaj.

Mars će tokom proleća boraviti u Vodoliji i Ribama, pa će pripadnici ovih znakova biti angažovaniji više nego inače u raznim podučjima života. Neka samo ne zaborave na opuštanje i odmor kako ne bi pregoreli.

Tokom kraja marta i većim delom aprila mogući su mali konflikti na temu dominacije zbog kvadrata aspekata između planeta u Jarcu i Ovnu, ali i tema slobode zbog kvadrata Urana iz Bika prema Saturnu u Vodoliji. Mnogi će se pitati imaju li dovoljno slobode i šta im to znači, neki će pokušavati da spoje staro i novo na nespojiv način, a sve će to stvarati jednu kombinaciju kad će im biti potrebno trezvenosti i mudrosti da se stvari postave jasno i stabilno tamo gde im je i mesto. Ali sve zajedno, neće se događati ništa drastično.

Maj će verovatno će biti i najprijatniji jer će planete iz Bika biti podržane Jupiterom i Plutonom iz Jarca, ako izuzmemo Saturn u Vodoliji koji će tek povremeno ograničavati proljetne rapsodije. Tada su moguća i konkretna postignuća ili praktična ostvarenja mnogih tema, pa će mnogi krenuti da ostvaruju svoje snove. Neptun iz Riba pomagaće im u tome skladnim sekstilima s Jarcem i Bikom.

Jun neće dojeti ništa posebno novo od onog što se već pokrenulo, sve će teći uredno, osim poneke iluzije. Za preporuku je da se držimo realnosti i činjenica tokom tog meseca. Naime, 5. juna 2020. u 19,25 sati (po griničkom vremenu) dogodiće se pomračenje Meseca na 15,34 stepenu Strelca. Osim što će pripadnicima ovog znaka doneti neka emotivno unutrašnja previranja kroz koja će možda stavljati tačku na “i” da bi krenuli novim pravcem, a kako je ista u kvadratu s Neptunom i bez nekih osobitih jačih aspekata, to bi se neki mogli zaplesti u iluzije do te mere da ne vide jasno dalje od svog nosa. Tih dana najbolje je ne donositi nikakve važne odluke, nego pričekati dan, dva da se situacija razbistri. Svakako prespavajte, jer već sutra, sve će izgledati drukčije.

Takođe je moguće da za vreme te eklipse do preterivanja u konzumacijama pića, droga i sličnog, ali i do pogrešnih procena. Za sve važi da se suzdrže i strpe.

Početak leta, 21. juna 2020., donosi događaje koji će nekim verovatno promeniti neke teme u životu, ali o tome u našoj letnjoj prognozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare