Promenjena pravila za odvođenje dece u vrtiće: Nije više potrebna potvrda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će od ponedeljka u vrtić moći da idu i deca čiji roditelji nemaju potvrdu poslodavca da rade.

Petak, 15.05.2020.

09:43

Izvor: Tanjug

Promenjena pravila za odvođenje dece u vrtiće: Nije više potrebna potvrda
Foto: depositphoto/HighwayStarz

Podeli:

"Ipak, moj apel roditeljima je da, ukoliko imaju gde sa decom, deca ne dolaze barem tokom maja, dok se situacija potpuno ne sanira", kazao je Vesić za RTS.

On je dodao da je juče 3.966 dece bilo u vrtićima, što je, kaže, za 536 više nego prethodnog dana.

Vesić je konstatovao da je, od kada su otvoreni vrtići, manje od sedam posto dece u njima, iako je isprva bilo najavljivano 25 odsto.

On je kazao da epidemija nije završena i da se moraju poštovati sve neophodne mere, na ulazu beskontaktna merenja temperature, dezobarijera, zaštitna oprema za vaspitačice...

"Postoji preporuka da grupe budu smanjene, grupe se ne mešaju, preporuka je i da se nastava što više izvodi u dvorištu", napomenuo je on.

Kako je naveo, produžen je rok za upis dece u vrtiće.

"Do danas traje upis, juče je 17.700 prijava bilo na 12.700 mesta. Tek ćemo danas znati konačan broj. Do 1. juna ćemo imati rang-listu", istakao je.

Najavio je i izgadnju šest novih vrtića do kraja godine, a izgradnja četiri, kaže, počinje odmah.

"Jedan na Čukarici, jedan na Bežanijskoj kosi, u Obrenovcu. Oni će biti montažni, a rok završetka radova je najduže šest meseci", kazao je on i dodao da je Beograd prva lokalna samouprava u Srbiji sa više od 70 odsto dece u vrtićima što je, kaže, i cilj Vlade Srbije do 2021. godine.

"Imamo 58.000 dece u državnim i oko 20.000 u privatnim vrtićima", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare