Disciplinski postupak protiv sestre koja se pojavila u providnom zaštitnom odelu i tamnom vešu

Pitanje je da li je bila svesna svoje pojave.

Četvrtak, 21.05.2020.

10:32

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Nakon što je preko noći postala internet-senzacija, medicinska sestra iz Tule u centralnoj Rusiji koja se pojavila u providnom zaštitnom odelu ispod koga se video veš, izgleda da uopšte nije bila svesna svoje pojave.

Raša tudej navodi da je mlada žena odlučila da se "razodene" jer joj je bilo veoma vruće ispod zaštitnog odela koje mora da nosi ceo dan, i nije uopšte shvatila da se ispod "sve vidi".

Regionalni ministar zdravlja ukorio je medicinsku sestru, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak, uz opasku da je prekršila pravila ponašanja.

"Zaposleni se podsećaju da moraju da se pridržavaju propisa o sanitarnoj odeći i pojavi", rekao je ministar.

Uprkos osudi ministra i dela javnosti, većina je stala na stranu medicinske sestre, šaljući joj podršku i pohvale. "Svaka joj čast! A zbog činjenice da rizikuje svoj život, niko joj ne zahvaljuje! A kada se radi o osudi, odmah ste tu!", napisala je jedna osoba, a prenosi N1info.om.

Druga je, osuđujući bolničku upravu, komentarisala da je "odbacivanjem" viška odeće, sestra želela da se oseća udobnije kako bi pomogla svojim pacijentima, i da joj cilj nije bio da se pokazuje.

"Zašto ste svi tako zapeli?! Niko nije uzeo u obzir da se tako obukla zato što joj je bilo vruće!!! Devojka je dobro učinila jer je pokazala kako je nemoguće raditi u takvim uslovima!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.