Više nema ograničenja u broju postupaka: Svi detalji ulaska u proces vantelesne oplodnje VIDEO

U ustanove primarne zdravstvene zaštite zvanično je stiglo uputstvo za postupak vantelesne oplodnje o trošku države, kako je ranije najavljeno, neograničen broj puta. Ovo je konačna potvrda i pobeda za parove koji pokušavaju da dobiju potomstvo.

Ponedeljak, 29.06.2020.

10:03

Izvor: B92

Više nema ograničenja u broju postupaka: Svi detalji ulaska u proces vantelesne oplodnje VIDEO

Podeli:

Kada parovi uđu u proceduru oni idu na komisiju, a kada oni odobre njihov proces onda oni moraju da sa sobom ponesu zdravstvenu knjižicu, ličnu kartu, uput za stacionarno lečenje, potvrdu komisije da mogu da uđu u proces.

"Ovo je zaista jedna dobra vest za sve koji se suočavamo sa neplodnosti s obzirom na to da je sada i zvanično odobren neograničen broj postupaka za vantelesnu oplodnju sa starosnom granicom za ženu od 43 godine. To znači da parovi moraju da ispunjavaju određene kriterijume. Muškarci moraju da imaju morfološki ispravne i žive spermatozoide", rekla je za "Jutro" na TV Prva Sandra Jovanović iz Udruženja "Šansa za roditeljstvo".

Pogledajte više u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare