Za bolje čovečanstvo: Kućineli poklanja kolekciju vrednu 30 miliona evra

Poznati italijanski modni kreator svetskog glasa Brunelo Kućineli (Brunello Cucinelli) odlučio je da celu svoju kolekciju koja nije prodata zbog pandemije Covida19 pokloni čovecanstvu, piše dnevni list "Il Sole 24 Ore".

Četvrtak, 16.07.2020.

12:27

Izvor: Tanjug

Default images

Podeli:

Svi delovi odeće u prodavnicama širom sveta biće prepakovani i uz novu etiketu "Bruneli za čovečanstvo", biće poklonjeni humantiranim i nevladinim organizacijama, kao i pojedincima kojima je pomoć potrebna.

Reč je o robi čija vrednost premašuje 30 miliona evra.

"Čini mi se da ovaj projekt na neki način podiže čovekovo dostojanstvo i odaje počast svima koji su radili na stvaranju takvih odevnih predmeta. To je samo nastavak našeg projekta koji traje nekoliko godina, a sastoji se u prepravljanju naših proizvoda, što je doprinos samoodrživosti i smanjenju zagađenja", naveo je Brunelo Kućineli.

Kaže da bi voleo da taj simbolični gest bude prihvaćen kao početak jednog novog, boljeg doba i da želi da veruje da je pandemija čovečanstvo učinila boljim.

Modna kuca "Kućineli" osnovana je pre 40 godina i po bogatstvu se nalazi na 33. mestu Forbsove liste najbogatijih na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare